Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

ANOFM: peste 66.000 de locuri de munca disponibile in Romania. In ce domenii?

19 /Oct2023
ANOFM: peste 66.000 de locuri de munca disponibile in Romania. In ce domenii?
Tags: locuri de munca anofm octombrie 2023locuri de munca europa anofm

Vesti bune pentru cei aflati in cautare de joburi, avand in vedere ca peste 66.200 locuri de munca sunt disponibile, in prezent, la nivel national.

De asemenea, angajatorii din Spatiul Economic European (SEE) ofera, prin reteaua Eures Romania, 229 de posturi, informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

In privinta datelor centralizate pentru Romania, cele mai multe locuri de munca sunt oferite pentru: agent de securitate (5.151); curier (3.960); manipulant marfuri (3.364); ambalator manual (3.364); lucrator comercial (3.028); muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor (2.811); muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet (2.792); muncitor necalificat la spargerea si taierea materialelor de constructii (1.475); muncitor necalificat in industria confectiilor(1.422); ajutor bucatar (1.078).

De asemenea, dintre cele 66.216 locuri de munca vacante declarate de angajatori la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, 2.574 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer in diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/ referen/ economist in economie generala; referent de specialitate financiar-contabilitate; contabil etc.), 10.317 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrator comercial; agent comercial; vanzator; conducator auto transport rutier de marfuri; casier etc), 11.225 pentru persoanele cu studii profesionale (manipulant marfuri; lacatus mecanic; sudor; confectioner asamblor articole din textile; operator confectioner industrial imbracaminte din tesaturi, tricotaje, materiale sintetice etc.).

Precizam ca 42.100 locuri de munca sunt destinate persoanelor fara studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea si montarea pieselor; curier; muncitor necalificat la demolarea cladirilor, captuseli zidarie, placi mozaic, faianta, gresie, parchet; muncitor necalificat in industria confectiilor etc).

Angajatorii din SEE pun la dispozitie, prin intermediul retelei Eures Romania, 229 locuri de munca vacante, cele mai multe in Belgia - 77 locuri de munca pentru tehnician industrial automatizari, macelar, muncitor necalificat in agricultura si tehnician dentar.

In Austria sunt disponibile 72 locuri de munca pentru sofer de autobuz/autocar, sudor TIG pentru constructie tevi, constructor tevi conform ISO, supraveghetor conducte industriale, sudor TIG/MAG pentru constructie si reparatii rezervoare, masinist, montator instalatii, mecanic intretinere instalatii, montator tevi de termoficare pentru constructii sudor autogen, constructor panouri de control, tehnician electrician (instalator), supraveghetor constructii si reparatii rezervoare, supraveghetori instalatii electrice, supraveghetori instalatii mecanice.

In Letonia sunt disponibile 30 locuri de munca pentru sudor, in Polonia - 20 locuri de munca pentru reprezentant vanzari, director vanzari, montator constructii in Germania - 13 locuri de munca pentru muncitor in productie, tehnician service, mecatronisti, in Danemarca - 12 locuri de munca pentru operator utilaje-excavatorist, sef echipa, instalator/montator de tevi si conducte, tehnician constructor iar in Estonia - 5 locuri de munca pentru instalator.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "ANOFM: peste 66.000 de locuri de munca disponibile in Romania. In ce domenii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".