Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Bursa locurilor de munca pentru absolventi: Aproximativ 4.000 de persoane angajate!

10 /Dec2018
Tags: bursa locurilor de munca pentru absolventibursa locurilor de munca absolventi 2018

Se pare ca Bursa locurilor de munca pentru absolventi a fost un real succes, conform datelor puse la dispozitie publicului, in urma cu cateva zile, chiar de Agentia Nationala a Fortei de Munca (ANOFM).

Asa se face ca aproape 4.000 de persoane au fost angajate in urma organizarii bursei locurilor de munca dedicata absolventilor.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi a avut loc in urma cu aproximativ o luna, iar ANOFM anunta incadrarea in munca a 3.991 de persoane, din care 1.994 sunt absolventi.

Cei mai multi absolventi angajati au un nivel de pregatire liceal si post liceal (1.172), profesional si ucenicie (382), 230 fiind numarul celor cu studii superioare.

Persoanele fara studii superioare au fost incadrate in meserii precum: muncitori necalificati in diferite ramuri de activitate (416), lucrator comercial (111), vanzator (84), manipulant marfa (58), ospatar (49), lacatus (47), confectioner asamblor articole textile (39), mecanic (34), operator confectioner imbracaminte (30), electrician (26) si ajutor ospatar (22).

Cele mai multe posturi vacante ocupate de persoanele cu studii superioare au fost de: inginer in diferite ramuri de activitate (82), economist (15), asistent manager (13), contabil (7), farmacist (7), programator (6), consilier in economie generala (6), consilier juridic (6) persoane, tehnician in diferite ramuri de activitate (5), agent vanzari (5), medic stomatolog (5).

Este demn de mentionat ca cei mai multi absolventi incadrati, au fost in judetele: Constanta (170), Bacau (152), Botosani (144), Buzau (144), Bihor (142), Maramures (123), Suceava (123), Iasi (123), Mures (121), Olt (96).

"Reamintim ca, in situatia incadrarii in munca pe durata nedeterminata a absolventilor, ANOFM acorda angajatorilor subventii in cuantum de 2.250 de lei/luna pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent angajat. In cazul in care sunt incadrati absolventi din randul persoanelor cu handicap, subventiile se acorda pe o perioada de 18 luni", mai anunta Agentia.

 

Sursa: ANOFM

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Bursa locurilor de munca pentru absolventi: Aproximativ 4.000 de persoane angajate!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".