Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Concursurile de titularizare pot fi organizate si in starea de alerta. Lege promulgata

03 /Iul2020
Tags: lege titularizareconcurs titularizarestare de alerta titularizare

Saptamana aceasta a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor masuri pentru buna functionare a sistemului de invatamant.

Legea promulgata recent prevede ca in perioada starii de alerta pot fi organizate concursurile de titularizare in invatamantul preuniversitar si cele de ocupare a posturilor din invatamantul universitar.

"Pe durata starii de alerta, in institutiile si autoritatile publice, se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu exceptia celor prevazute la alin. (1) si (2), precum si la art. 11 si 12, precum si posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si functiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura", se arata in actul normativ amintit.

De asemenea, noua lege stabileste implementarea unor masuri privind buna functionare a sistemului de invatamant pentru asigurarea continuitatii procesului de invatamant pe durata starii de urgenta, completata si cu starea de alerta, pana la eliminarea restrictiilor privind adunarile publice, astfel incat procesul de invatamant sa se poata realiza si in modul online. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Concursurile de titularizare pot fi organizate si in starea de alerta. Lege promulgata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".