Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Femeile din agricultura si sustinerea joburilor din mediul rural

15 /Dec2021
Femeile din agricultura si sustinerea joburilor din mediul rural
Tags: femei in agriculturamediul ruralsprijire mediul rural

Femeile din agricultura orientate catre inovatie au oportunitatea de a fi in prim-plan catre tranzitia practicilor mai sustenabile, care sa asigure securitatea alimentara la nivel global – a declarat Monica Sorribas, VP Europe Marketing Corteva Agriscience, in cadrul evenimentului EWA Networking Online, organizat de EIT Food.

Aceasta cercetare la scara larga sugereaza ca, desi s-au inregistrat progrese, inegalitatea de gen ramane o bariera pentru ca femeile din agricultura sa isi atinga potentialul maxim.

“Dezvoltarea vietii femeilor in agricultura aduce beneficii in vietile tuturor: copiii si familiile care depind de ele, comunitatile din care fac parte si societatile care depind de ele”, a declarat doamna Sorribas.

Potrivit ei, exista dovezi care demonstreaza interesul crescut al femeilor pentru conservarea mediului. Accesul acestora la cele mai recente tehnologii si educatia corespunzatoare privind inovatiile ofera o oportunitate importanta in tranzitia catre practici mai sustenabile. Adoptarea unei game largi de instrumente, cum ar fi: tehnologii agricole de precizie, SAT, genetica avansata, pesticidele derivate natural etc. vor ajuta femeile sa raspunda cererilor tot mai mari a consumatorilor pentru alimentele produse in mod sustenabil.

De asemenea, pandemia a adus numeroase provocari, iar femeile trebuie sa-si asume un volum de munca suplimentar cu oportunitati reduse de a gestiona echilibrul dintre viata profesionala si cea personala, informeaza Mediafax.

“Acum, mai mult ca oricand, trebuie sa sprijinim femeile din mediul rural si sa ne asiguram ca joaca un rol cheie in procesul de redresare a agriculturii si a securitatii alimentare globale”, a comentat Monica Sorribas.

In cadrul evenimentului a fost evidentiata si Strategia de Sustenabilitate Corteva Agriscience 2030. Aceasta include 14 obiective ce urmeaza sa fie atinse in urmatorii 10 ani, bazate pe piloni cheie: Obiectivele in beneficiul fermierilor; Obiectivele pentru resursele de teren arabil; Obiectivele pentru operatiunile companiei si Obiectivele in beneficiul comunitatilor cu responsabilizarea femeilor. Pentru a sprijini acest angajament, Corteva ofera o serie de programe pentru femei din intreaga lume, cu initiativa TalentA in Europa, care asigura instruire financiara si profesionala pentru femeile inovatoare din domeniul agricol. Peste 500 de femei fermier au beneficiat deja de programul TalentA din Spania, Portugalia, Ucraina, Rusia, Romania si Ungaria.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Femeile din agricultura si sustinerea joburilor din mediul rural":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".