Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Numarul persoanelor ocupate a crescut cu 2,4% in Romania, in primele luni din 2024

10 /Iun2024
Numarul persoanelor ocupate a crescut cu 2,4% in Romania, in primele luni din 2024
Tags: persoane ocupate 2024numar persoane ocupate in crestere romania

Vesti bune in ceea ce priveste forta de munca din Romania, avand in vedere ca numarul persoanelor ocupate a crescut semnificativ in 2024.

Concret, vorbim despre un sondaj realizat de Eurostat, unde se remarca faptul ca numarul persoanelor ocupate a crescut cu 0,3%, atat in zona euro, cat si in Uniunea Europeana in primele trei luni ale acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar Romania a fost tara cu cea mai puternica crestere a ratei de ocupare de la un trimestru la altul.

In primele trei luni ale acestui an, comparativ cu ultimul trimestru din 2023, tarile membre care au inregistrat cele mai puternice cresteri ale ratei de ocupare au fost: Romania (2,4%), Malta (1,4%) si Portugalia (1,1%).

Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, rata de ocupare a crescut cu 1% in zona euro si cu 0,9% in Uniunea Europeana in primul trimestru din 2024. Si in acest caz, Romania este printre tarile cu cele mai mari cresteri ale ratei de ocupare, cu un avans de 4%, fiind devansata doar de Malta, unde rata de ocupare a crescut cu 5,8% in ritm anual.

Referitor la Romania, datele publicate anterior de Institutul National de Statistica (INS) arata ca rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (15-64 ani) a fost de 63%, anul trecut, in scadere fata de anul anterior cu 0,1 puncte procentuale, peste 50% dintre persoanele ocupate lucrand in sectorul de servicii. "Ca si in anii anteriori, rata de ocupare a fost mai mare la barbati (71,7%, fata de 54,3% la femei). Pe medii de rezidenta, rata de ocupare a fost mai mare in mediul urban (68,6%, fata de 57,1% in mediul rural). Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 18,7%, iar cea a persoanelor varstnice (55-64 ani) de 51,0%", conform comunicatului INS, citat de Agerpres.

Nivelul cel mai ridicat al ratei de ocupare pentru persoanele in varsta de munca s-a inregistrat in randul absolventilor invatamantului superior (89,8%). Erau ocupate 65,6% dintre persoanele cu nivel mediu de educatie si 36,9% dintre cele cu nivel scazut de educatie.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Numarul persoanelor ocupate a crescut cu 2,4% in Romania, in primele luni din 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".