Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 65% dintre salariatii romani cauta noi oportunitati profesionale online

26 /Iul2022
Peste 65% dintre salariatii romani cauta noi oportunitati profesionale online
Tags: romani locuri de munca onlinelocuri de munca onlineoportunitati profesionale online

Vremurile s-au schimbat, iar ca marturie in acest sens sunt modalitatile in care romanii cauta noi oportunitati profesionale. Mai bine de 65% dintre angajatii romani apeleaza la online pentru a identifica noi joburi, ceea ce era de asteptat.

Mai bine de 33% au declarat ca se preocupa constant sa-si mentina CV-ul la zi pentru a-si creste sansele de a fi contactati si cand nu cauta activ, conform unui nou studiu BestJobs.

Cei mai multi dintre candidati (60%) au declarat ca isi actualizeaza CV-ul doar atunci cand incep sa aplice pentru un nou loc de munca, desi specialistii in recrutare ii sfatuiesc sa aiba intotdeauna CV-ul la zi, mai ales ca procesul de gasire a unui job nou dureaza, in medie, intre 3 si 6 luni, precizeaza studiul citat de Agerpres.

"Pentru a nu-si limita sansele de a primi oferte de la angajatori si pentru a fi cat mai conectati la piata muncii, candidatii ar trebui sa isi mentina la zi datele din CV, in special sectiunea legata de experienta profesionala pentru ca aceea le poate aduce si cele mai relevante interactiuni. In plus, aproape jumatate dintre ei au marturisit ca si-ar schimba jobul daca ar primi o oferta salariala mai mare decat au in prezent, deci actualizarea CV-ului ar fi primul si cel mai simplu pas in aceasta directie, mai ales ca pe BestJobs, ei pot fi contactati si atunci cand nu isi cauta activ job", spune Ana Visian, marketing manager BestJobs.

Precizam ca, inainte de a merge la interviu pentru un nou job, aplicantii se intereseaza, in principal, daca nivelul salarial este in acord cu piata (65%) si unde este locatia biroului atunci cand activitatea se desfasoara de la sediu (53%). 

In cadrul interviului, 75% din angajati si-ar dori sa afle mai multe informatii despre rolul lor in echipa, in eventualitatea angajarii, in timp ce altii vor sa stie salariul (71%) sau ce contine pachetul de beneficii extra-salariale (51%).

De asemenea, 62% dintre participantii la sondajul realizat de platforma de recrutare BestJobs apreciaza anunturile care contin informatii privind salariul deoarece considera ca eficientizeaza procesul de recrutare, pentru ca vor aplica preponderent candidatii dispusi sa accepte salariul respectiv. Alte avantaje ale publicarii salariului in anuntul de angajare sunt normalizarea discutiilor despre salariu si despre bani (48%) si evaluarea mai clara a pietei in momentul in care este necesara o schimbare de job - tot 48%.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 65% dintre salariatii romani cauta noi oportunitati profesionale online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".