Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Rata locurilor de munca, in scadere. Cate joburi sunt disponibile si in ce domenii?

17 /Nov2022
Rata locurilor de munca, in scadere. Cate joburi sunt disponibile si in ce domenii?
Tags: rata locuri de muncajoburi in scaderelocuri de munca administratie publica

Va informam ca in trimestrul III 2022, numarul locurilor de munca vacante a fost 45,3 mii, in scadere cu 0,7 mii fata de trimestrul anterior. Rata locurilor de munca vacante estimata pentru trimestrul III 2022 a fost 0,90%, in scadere cu 0,01 puncte procentuale fata de trimestrul precedent.

Comparativ cu acelasi trimestru al anului 2021, rata locurilor de munca vacante a scazut cu 0,05 puncte procentuale, iar numarul locurilor de munca vacante a scazut cu 2,0 mii.
 
Rata si numarul locurilor de munca vacante pe activitati ale economiei nationale
 
In trimestrul III 2022, cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in administratia publica (1,86%), distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (1,58%), respectiv transport si depozitare (1,57%).
 
In industria prelucratoare s-a concentrat putin peste o patrime din numarul total al locurilor de munca vacante (11,6 mii locuri vacante), iar valoarea ratei a fost 1,06%.
 
Sectorul bugetar a insumat 23% din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 5,1 mii locuri vacante s-au regasit in administratia publica, 3,4 mii locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, iar 2,0 mii locuri vacante in invatamant.
 
La polul opus, rata locurilor de munca vacante a inregistrat cele mai mici valori in alte activitati de servicii (0,24%) si in industria extractiva (0,28%).
Cele mai putine locuri de munca vacante s-au regasit in tranzactii imobiliare, alte activitati de servicii, respectiv in industria extractiva (0,1 mii locuri vacante pentru fiecare in parte).
 
Trimestrul III 2022 comparativ cu perioadele precedente
 
Prin comparatie cu trimestrul precedent, rata locurilor de munca vacante a inregistrat cu preponderenta cresteri, iar cele mai relevante au fost in intermedieri financiare si asigurari (+0,44 puncte procentuale), respectiv in invatamant (+0,23 puncte procentuale).
 
Relativ la numarul locurilor de munca vacante, acesta a cunoscut cele mai importante cresteri in invatamant (+0,8 mii locuri vacante), in intermedieri financiare si asigurari, respectiv in activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (+0,4 mii locuri vacante pentru fiecare in parte).
 
La polul opus, cele mai semnificative scaderi, atat in ceea ce priveste rata, cat si numarul locurilor de munca vacante, s-au regasit in sanatate si asistenta sociala (-0,51 puncte procentuale, respectiv -1,9 mii locuri vacante), respectiv informatii si comunicatii (-0,33 puncte procentuale, respectiv -0,7 mii locuri vacante)...continuarea pe Institutul National de Statistica (INS) >>>
 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Rata locurilor de munca, in scadere. Cate joburi sunt disponibile si in ce domenii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".