Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romanii aleg sa aplice la joburile care afiseaza salariul

12 /Iun2023
Romanii aleg sa aplice la joburile care afiseaza salariul
Tags: romani aplica la joburi care arata salariuloferte joburi care arata salariul

Asa cum era de asteptat, candidatii romani aleg sa aplice cu precadere la acele anunturi de recrutare unde este mentionat si salariul. Concret, peste 40% din totalul aplicarilor pentru un loc de munca au fost catre oferte care afiseaza salariul, in 2023.

Un sondaj BestJobs, citat de Agerpres, arata ca si candidatii aplica preponderent pentru joburi din domenii care s-au dovedit rezistente in fata crizelor, precum cele din Vanzari, Contabilitate, Inginerie, IT si Productie/Logistica.

Asa cum am precizat, patru din zece (40%) din totalul aplicarilor au vizat locuri de munca in care angajatorii afiseaza oferta salariala.

In ceea ce priveste domeniile de activitate, candidatii se orienteaza catre acelea care au dovedit de-a lungul timpului ca rezista in conditii economice nefavorabile. 

Asadar, principalul domeniu care a dovedit stabilitate in ultimii ani este cel al Vanzarilor, care are si cea mai mare oferta de joburi in fiecare luna, si unde candidatii se pot angaja pe salarii intre 400 si 600 de euro/luna ca lucrator comercial, sau pe 1.400 - 1.800 euro net/luna, pe pozitii de Management.

In Contabilitate exista de asemenea cerere si oferta, iar salariile nete sunt intre 800 si 1.100 euro/luna pentru pozitii de contabili sau consultanti financiari si ajung la 2.000 de euro, pentru rolurile de experti contabili.

Candidatii din Inginerie pot obtine intre 1.200 si 1.800 de euro/luna, in functie de specializare si nivelul de experienta, fiind depasiti de cei din IT, pentru care salariile medii sunt in jurul valorii de 3.000 de euro, cu o variatie semnificativa in functie de anii de experienta si de competentele acumulate. Totodata, un domeniu in crestere este Productia, unde rolurile de baza (precum cel de operatori productie) sunt recompensate cu 600 - 800 de euro net/luna, in timp ce posturile de conducere si coordonare (Manager achizitii, Specialist operatiuni etc), pot obtine intre 900 si 1.300 de euro/luna.

In ultimii trei ani, Constructiile, cu toate specializarile derivate, IT/Telecom, in special pe zona securitatii cibernetice si a Inteligentei Artificiale, si Medicina au crescut considerabil in privinta necesarului de candidati, promovand o cerere solida si sustenabila de posturi bine remunerate, a concluzionat studiul citat. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romanii aleg sa aplice la joburile care afiseaza salariul":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".