Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Situatia incadrarii pe piata muncii a cetatenilor ucraineni. Procedura de angajare a acestora, in Romania

27 /Mai2022
Situatia incadrarii pe piata muncii a cetatenilor ucraineni. Procedura de angajare a acestora, in Romania
Tags: procedura angajare ucrainenicetateni ucraineni angajare

Precizam ca un numar de 826 de cetateni ucraineni s-au inregistrat in evidentele agentiilor teritoriale din subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) pentru a beneficia de servicii de informare, consiliere si mediere pe piata muncii. Dintre acestia 495 sunt nou angajati pe piata muncii prin intermediul ANOFM.

Meseriile cetatenilor ucraineni ocupati sunt: confectioneri cablaje auto, specialisti industria auto, confectioneri indutria textila, muncitori in domeniul constructiilor, violonist, sofer, meserii din industria Horeca, reprezentanti comerciali, pescari, cofetar, pedagog, mecanici auto, IT, patiseri, ambalatori, bucatari, operatori prelucrare date, frizeri, manichiuriste, cosmeticiene, ingrijitori spatii verzi, manipulant marfa, muncitori in industria alimentara, muncitori necalificati in domeniul electricitatii, muncitori necalificati intretinere drumuri, chimist industria textila, lucrator vanzari auto, operator masini, lucrator social, translatori, muncitori in industria de aeronave, tehnician dentar, inginer, arhitect manager, inginer proiectant, muncitor necalificat in turnarea metalelor neferoase, inginer nave, director vanzari, controlor calitate, operatori mase plastice, parinte social, macaragiu macarale plutitoare.

- 277 angajatori si-au aratat disponibilitatea expresa de a incadra in munca cetateni ucraineni, declarand 4.138 locuri de munca vacante disponibile pentru aceste persoane.

Cei mai multi cetateni ucraineni refugiati inregistrati in evidentele AJOFM/AMOFM Bucuresti au fost in judetele: Arad (104), Bihor (78), Suceava (74), Bistrita-Nasaud (67), Timis (61) Bucuresti (52), etc.

Principalele domenii de activitate pentru locurile de munca vacante declarate de angajatori sunt:

- restaurante; fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule; fabricarea altor articole de imbracaminte (exclusiv lenjeria de corp); fabricarea de mobila; fabricarea altor fire si cabluri electrice si electronice; fabricarea incaltamintei; etc.

pentru urmatoarele meserii:

- muncitori necalificati in diferite domenii de activitate; ambalator manual; confectioner-asamblor articole din textile; lucrator bucatarie; ajutor ospatar etc.

Solutii clare, complete si 100% legale privind angajarea in Romania a cetatenilor din Ucraina!

Va oferim o lucrare care limpezeste toate nelamuririle intalnite in practica! Va garantam, nicio intrebare nu ramane fara raspuns! Procedura de angajare a cetatenilor ucraineni in Romania – care imbina impecabil aspectele legale cu raspunsuri la intrebari punctuale despre angajarea fortei de munca din Ucraina, detalii aici >>> 

Precizam faptul ca baza de date este dinamica, actualizandu-se periodic in functie de locurile de munca declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum si de numarul repartitiilor emise in vederea ocuparii.

Cetatenii ucraineni pot fi incadrati in munca fara avizul de angajare, pot beneficia si de masuri de stimulare a ocuparii fortei de munca, precum si de protectie in cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, in conditiile prevazute de lege pentru cetatenii romani, cu conditia inregistrarii la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, informeaza ANOFM.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Situatia incadrarii pe piata muncii a cetatenilor ucraineni. Procedura de angajare a acestora, in Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".