Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Tinerii romani pun cariera si finantele pe primul loc - ce fel de joburi cauta?

11 /Aug2023
Tinerii romani pun cariera si finantele pe primul loc - ce fel de joburi cauta?
Tags: joburi de viitorviata personala si cariera

Ca din ce in ce mai multi romani cauta sa isi schimbe jobul si sa aiba un trai mai bun, nu mai este un secret pentru nimeni. In acest context, un studiu recent arata ca acestia aplica pragmatic si vizeaza joburi stabile si salarii mai mari sau se orienteaza catre domenii de viitor.

Contextul economic actual schimba prioritatile romanilor cand vine vorba de cariera, dar si de viata personala, aceste doua aspecte fiind mai conectate ca oricand, observa Agerpres, citand un studiu Bestjobs.

Tot mai multi tineri din Romania aleg sa-si amane sau sa-si anuleze planurile importante din viata personala, cum ar fi intemeierea unei familii sau achizitia unei locuinte, din cauza costurilor de trai si a evolutiei economiei.

Lucrul cel mai putin cunoscut de catre manageri este ca evaluarea obligatorie nu poate fi facuta oricum!

Comandati chiar acum lucrarea “Procedura completa de evaluare a angajatilor”, detalii AICI >>> 

In planurile profesionale, candidatii cauta joburi care ofera siguranta pe termen lung sau ajung sa se indrepte catre arii profesionale in plina dezvoltare, precum IT si securitate cibernetica, energie regenerabila, continut digital, investitii financiare si sanatate.

"Nu mai e nicio surpriza ca stabilitatea locului de munca a devenit un aspect esential cand vine vorba de alegerea carierei. Angajatii romani, insa, continua sa aplice constant, atat din speranta de a accesa un salariu mai mare, cat si din dorinta de a ramane la curent cu cerintele de pe piata muncii. Vedem cum apar si noi domenii care promit o cariera de viitor si care ajung sa atraga tot mai multi candidati, datorita evolutiei tehnologiei si a stilului de viata al oamenilor. De exemplu, preocuparea oamenilor pentru sanatatea mentala a dus la cresterea cererii pentru psihologi si terapeuti, asa cum nevoia de a gestiona mai bine finantele a crescut interesul pentru analisti financiari si brokeri de investitii. Daca vine vorba de tehnologie, remarcam o cerere mare pentru specialistii in AI si in securitatea datelor, dar si pentru ingineri in energie regenerabila. Unele dintre aceste joburi nici nu existau acum 10 ani sau nu erau la fel de cautate, ceea ce indica ritmul accelerat cu care se dezvolta lumea in care traim", a afirmat Ana Visian, marketing manager Bestjobs.

Joburile "de viitor" atrag, de regula, candidati tineri si cu studii in domeniu. Astfel, noile joburi fac parte din domenii in plina dezvoltare si necesita candidati care au cunostinte specifice, cele mai multe dintre ele adresandu-se tinerilor din segmentul 18-35 de ani, intrucat si studiile pentru unele dintre aceste domenii sunt recent aparute.

Printre cele mai frecvente oferte de astfel de joburi se numara: Specialist vanzari e-commerce - 900-1.400 euro net, Terapeut/psiholog - 800-1.200 euro net, Specialist energie regenerabila - 1.100-1.600 euro net, Creator continut digital - 600-1.000 euro net, Nutritionist - 600-1.000 euro net, Broker de investitii - 1.100-1.800 euro net, Cybersecurity/Network Engineer - 1.500-2.300 euro net, Data analyst - 1.800-2.200 euro net, Ofiter securitatea datelor - 1.000-1.500 euro net si Manager - 1.200 -1.700 euro net.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Tinerii romani pun cariera si finantele pe primul loc - ce fel de joburi cauta?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".