Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Transferul unui salariat. Ce trecem in Revisal?

18 /Ian2022
Transferul unui salariat. Ce trecem in Revisal?
Tags: transfer salariatprocedura transfer angajattransfer revisal

In cazul in care un salariat este transferat la o societate noua cum trebuie procedat in Revisal? Inceteaza contractul individual de munca la vechea societate si se incheie un alt contract la noul angajator?

 

Raspunsul specialistului:

In Legea nr. 53/2003 Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este reglementat transferul unui salariat de la un angajator la altul. Transferul era prevazut in vechiul cod al muncii insa reglementarea nu a fost preluata in actualul cod al muncii aprobat in anul 2003 si nici in modificarile ulterioare ale acestuia.

O reglementare a transferului exista in Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare reglementeaza, acesta fiind prevazut ca o modalitate de ocupare a unui post vacant, in relatia dintre institutii bugetare.

Astfel, in aceasta lege se prevede ca Ocuparea unui post vacant in sistemul bugetar se poate face si prin transfer, daca se realizeaza de pe un post din sistemul bugetar, similar sau echivalent. De asemenea, exista si prevederi specifice pentru functionarii publici in Codul administrativ.

 Insa aceste prevederi sunt aplicabile strict in sistemul institutiilor bugetare nu si in cazul altor angajatori.

 Astfel, in conditiile in care in Codul muncii transferul nu este reglementat nici ca modalitate de modificare a contractului individual de munca, nici ca modalitate de incetare a acestuia, apreciem ca in cazul prezentat de dumneavoastra, practic nu poate avea loc un transfer propriu-zis, ci pur si simplu salariatul inceteaza relatiile de munca cu un angajator si va incepe relatiile de munca la un alt angajator. Astfel, contractul de munca al salariatului la vechea societate trebuie sa inceteze (eventual cu acordul partilor), iar la noua societate trebuie incheiat un alt contract de munca.
 

Raspuns oferit de Adina Popescu, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro >>


 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Transferul unui salariat. Ce trecem in Revisal?":
Rating:

Nota: 3.67 din 5 din 18 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".