Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Modificarea Regulamentului Intern in urma transferului salariatilor. Ce prevede legea?

04 /Oct2022
Modificarea Regulamentului Intern in urma transferului salariatilor. Ce prevede legea?
Tags: modificare regulament internregulament intern transfer salariati

"Avem urmatoarea situatie: in Regulamentul Intern al cedentului este mentionat ca zilele de CO cuvenite angajatilor sunt in functie de vechimea din societate. In RI al cesionarului nu exista aceasta prevedere, toata lumea avand acelasi numar de zile de CO anual.

In acest caz, cum apreciati ca ar fi cel mai corect sa procedam cu angajatii transferati? Daca preluam inclusiv drepturile lor din RI al cedentului (RI pe care fiecare societate este libera sa si-l stabileasca dupa cum considera de cuviinta), cream un dezechilibru intre zilele cuvenite angajatilor existenti ai cesionarului si zilele cuvenite angajatilor care urmeaza a fi transferati. Totodata, parca se incalca intr-un fel si RI existent al cesionarului (cu toate ca e in beneficiul angajatilor preluati...)"

• Tip societate: S.R.L.
• Numar de angajati: peste 50 angajati
• Cod CAEN: 2364

Raspunsul specialistului: 

In cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator sunt aplicabile dispozitiile art. 173 alin. (1) din Codul muncii potrivit carora, salariatii beneficiaza de protectia drepturilor lor in cazul in care se produce un transfer al intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acesteia catre un alt angajator, poatrivit legii.

Conform alin. (2) al aceluiasi articol, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

Atentie! Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in 2022! Riscati amenzi de pana la 10.000 de lei

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea: Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz, detalii AICI >>>

Asadar, drepturile si obligatiile cedentului, care decurg dintr-un contract sau raport de munca existent la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului, inclusiv dreptul salariatilor la concediul de odihna stabilit in RI.

In speta, fie acordati tuturor salariatilor drepturile mai favorabile, si anume cele reglementate in Regulamentul intern al cedentului prin modificarea regulamentului intern al cesionarului.

Fie, gasiti o cale de mijloc prin modificarea regulamentului intern al cesionarului in urma transferului.

Un raspuns valabil la data in octombrie 2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Modificarea Regulamentului Intern in urma transferului salariatilor. Ce prevede legea?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".