Conform unui studiu Eurostat, suedezii sunt cei mai muncitori, dat fiind faptul ca acestia raman in campul muncii mai bine de 41 de ani. La polul opus se afla italienii, care muncesc in jur de 30 de ani, de-a lungul vietii.
Daca ar fi sa ne raportam la vecini, am remarca urmatorul aspect: atat ungurii cat si bulgarii raman in campul muncii o perioada similara cu romanii, circa 32 de ani.
Romanii, fortati sa munceasca si dupa pensionare
Asa cum era de asteptat, majoritatea romanilor aleg sa munceasca si dupa ce s-au pensionat, dar nu pentru ca si-ar dori neaparat acest lucru. Motivul sunt banii, iar daca ar fi sa ne gandim ca un pensionar roman primeste in jur de 200 de euro lunar, lucrurile devin tot mai clare. Ca observatie, un pensionar roman primeste de cinci ori mai putin decat un francez, acesta fiind motivul principal pentru care romanii aflati la pensie inca muncesc.

Portal SSM - Acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

Legis Plus Legislatia Muncii

Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Studiul a mai aratat ca in toate tarile europene barbatii muncesc o perioada mai indelungata decat femeile, acest fapt fiind valabil inclusiv in Romania.
In momentul de fata, in Romania varsta de pensionare este de 65 de ani in cazul barbatilor si 63 de ani in cazul femeilor. De asemenea, este demn de mentionat ca in tara noastra exista 5,2 milioane de pensionari, iar statisticile arata ca numarul acestora ar fi intr-o scadere usoara.
Ce program de munca isi doresc europenii si cat ar fi acestia dispusi sa lucreze
Ca foarte multi angajati isi doresc un program de lucru mai relaxant si mai scurt, ca durata, nu este niciun secret, dar totusi acestia sunt dispusi sa munceasca mai mult decat in prezent, daca ar fi motivati, conform asteptarilor.