Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

ANAF: firmele din Romania, OBLIGATE sa plateasca o taxa pentru promovare!

28 /Apr2022
ANAF: firmele din Romania, OBLIGATE sa plateasca o taxa pentru promovare!
Tags: taxa pentru promovare firmetaxa promovare firme anaf

Firmele si companiile din Romania vor avea de platit o contributie pentru a fi incluse intr-un catalog pentru promovarea firmelor romanesti, chiar inainte de a depune bilantul de la ANAF.

Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a anuntat aceste aspecte intr-o conferinta de presa, in cursul zilei de 27.04.2022.


 
Este vorba despre o obligativitate care a fost deja inclusa intr-un proiect de modificare a Legii 335/2007 - adica Legea camerelor de comert din Romania, proiect care la ora actuala se afla in dezbatere la Parlament. 

Scopul? Includerea firmelor romanesti intr-un catalog al companiilor, menit sa genereze vizibilitate si oportunitati reale de promovare si internationalizare:
 
"Ne preocupa promovarea investitiilor in Romania. Nu putem face minuni in ceea ce priveste exportul, exista 25.770 de exportatori inregistrati in Romania, dar primii 100 inregistreaza 50% din tot exportul si doar doua firme sunt cu capital 100% romanesc. Primii 1.000 inregistreaza 81% din tot exportul si 148 de firme au capital 100% romanesc. Cu realism va spun ca exportul il fac in special firmele straine. Promovarea lipseste cu desavarsire. Avem nevoie sa sprijinim produsele romanesti cu valoare adaugata mare", a mai precizat Daraban, conform Agerpres.
 


Investitiile in bunuri de larg consum pentru satisfactia romanilor, o alta prioritate:
 
"Importurile de anul trecut au ajuns la 98,4 miliarde de euro. Statul sa ne spuna in ce a constat aceasta cifra, ca sa ne facem temele. Noi nu suntem intr-o criza economica, ci intr-o criza a preturilor mari, suntem o economie de subcontractori, nu avem un brand romanesc cu valoare adaugata mare la export", a concluzionat acesta.
 
In acest catalog al firmelor este necesar sa fie evidentiata din ce a fost realizata cifra de afaceri:
 
"La ONRC sunt foarte multe coduri CAEN si nu stim ce fel de activitate are firma respectiva. Este vorba despre o contributie pentru promovare, va rog sa nu o numiti taxa. Acest proces nu poate fi facut gratis. Avem cel mai subfinantat sistem cameral. Suma este modica, dar putin de la multi se strang suficienti bani pentru promovare", a mai specificat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "ANAF: firmele din Romania, OBLIGATE sa plateasca o taxa pentru promovare!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".