Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cati programatori sunt SCUTITI de impozitul pe venit in Romania? Se va mentine aceasta scutire?

05 /Nov2019
Tags: scutire impozit programatoriimpozit venit programatoriimpozitul pe venit scutire it

Despre faptul ca programatorii sunt scutiti de impozitul asupra venitului salarial am mai discutat, iar numarul acestora este in crestere.

In bilantul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), transmis de Agerpres, se poate observa ca numarul acestora a ajuns la 100.000 in 2019, de la 75.000, la finalul lui 2018.

De ce a crescut atat de mult numarul? Acest aspect s-a datorat, in mare parte, mentinerii acestei facilitati si extinderii scutirii la programatorii care sunt studenti in curs.

Din acest motiv, mentinerea scutirii precum si extinderea acesteia pentru programatorii care sunt studenti in curs a facut ca aproximativ 15.000 de salariati sa fie beneficiari in plus fata de momentul extinderii.

Iar din pacate pentru programatori, nu toti liderii politici sunt de acord cu aceasta masura. Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat inca din aceasta vara ca nu i se pare firesc ca salariatii din IT sa fie scutiti de impozitul pe venit, aceasta masura fiind discriminatorie.

Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS) a raspuns la aceste afirmatii si a declarat ca facilitatile fiscale mentin industria IT din Romania competitiva. Avand in vedere ca si in alte tari impozitul este zero pentru IT, daca Romania nu ar mai oferi aceasta facilitate, cu siguranta ar pierde din specialisti care vor alege sa plece peste hotare, este de parere ANIS.

Ramane de vazut ce se va petrece in continuare, avand in vedere ca in 4 noiembrie 2019 a fost investit Guvernul condus de Ludovic Orban, iar in schema ministeriala Ministerul Comunicatiilor este comasat cu domeniul Transporturilor, observa Agerpres.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cati programatori sunt SCUTITI de impozitul pe venit in Romania? Se va mentine aceasta scutire?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".