Marele avantaj al acestei lucrari este ca va protejeaza eficient de situatii neplacute cu ANAF-ul si ITM-ul, cand pot interveni reconsiderarea veniturilor si, implicit, recalcularea impozitului si a contributiilor.
Concret, este vorba despre Ghid practic de Salarizare, un material de mare actualitate, care prezinta intr-o maniera limpede si usor de inteles temeiuri legale, comentarii si spete practice legate de:
I. Veniturile din salarii si asimilate salariilor
II. Veniturile asimilate salariilor realizate in afara contractului individual de munca
III. Alte tipuri de venituri realizate de persoanele fizice

Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii

Concedierea perfect legala

Orele suplimentare si munca in zi de repaus
IV. Indemnizatiile de concedii
V. Alte venituri salariale
Informatiile prezentate aici va ajuta sa va descurcati cu volumul imens de obligatii impuse de legislatia privind salarizarea si va ofera, totodata, certitudinea ca interpretati si aplicati corect prevederile sutelor de acte normative care guverneaza din punct de vedere financiar relatia angajator-salariat.
Principalele subiecte abordate in “Ghid practic de Salarizare”!
I. Venituri din salarii si asimilate salariilor
Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica rezidenta ori nerezidenta ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu, act de detasare sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca acordate persoanelor care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor.
Fac exceptie veniturile care sunt expres mentionate ca fiind neimpozabile, in limitele si in conditiile prevazute de Codul fiscal. Asadar, ori de cate ori o suma acordata salariatilor nu este exceptata de la impozitare de o prevedere legala, va intra in baza de calcul al impozitului pe venit.
ATENTIE!
Daca o suma este exceptata de Codul fiscal de la impozitare, trebuie sa respectati cu strictete conditiile in care se poate aplica exceptia. In cazul in care cel putin o conditie nu este indeplinita, riscati plata dobanzilor si a penalitatilor in caz de reconsiderare a venitului respectiv de catre organele fiscale.
II. Venituri asimilate salariilor realizate in afara contractului individual de munca
Intra aici veniturile obtinute de:
- administratorul societatii
- directorul general
- presedintele asociatiei de proprietari sau de alte persoane, in baza contractului de mandat
- persoanele alese in organele de conducere ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, detalii AICI <<<
- membrii comisiei de cenzori
- zilieri
- persoanele care lucreaza in baza unui contract de internship
Ghidul prezinta informatii detaliate despre impozitarea acestor venituri, contributiile datorate, acordarea diurnelor in cazul delegarii etc.
III. Alte tipuri de venituri realizate de persoanele fizice
E vorba despre veniturile din activitati independente, realizate in calitate de: membru al unei intreprinderi familiale, membru al unei intreprinderi individuale, persoana fizica autorizata, persoana care exercita o profesie liberala.
In cadrul acestui capitol sunt prezentate si numeroase spete practice, care rezolva situatii de interes pentru orice angajator. Iata cateva exemple:
a) Cum declaram veniturile salariale stabilite prin hotarare judecatoreasca prin care un salariat a fost reintegrat?
b) Cum se declara in formularul 112 un salariat care in aceeasi luna a fost in somaj tehnic, dar are si ore lucrate?
c) Cu ocazia zilei de 8 martie, angajatorul a decis acordarea unui pachet-cadou tuturor angajatelor, inclusiv celor aflate in concediu pentru cresterea copilului, conform regulamentului intern
IV. Indemnizatii de concediu
Sunt prezentate informatii utile privind cuantumul indemnizatiei de incapacitate temporara de munca si conditiile de acordare, precum si situatii speciale – de exemplu, cand incapacitatea temporara de munca intervine in timpul concediului fara plata sau al concediului de odihna.
V. Alte venituri salariale
Acest capitol analizeaza in amanunt acordarea indemnizatiei de neconcurenta si a biletelor de valoare:
- tichete de masa
- tichete culturale
- tichete cadou
- tichete de activitati casnice
- vouchere de vacanta
Detalii complete in Ghid practic de Salarizare, stoc LIMITAT, comanda ACUM <<<
Titlu: Ghid practic de Salarizare
Format: stick/USB
Livrare: prin curier, la sediul dvs., plata la livrare
Imediat dupa achizitia lucrarii, veti putea accesa continutul ei si online, in platforma www.rsonline.ro, pe baza de username si parola (le primiti odata cu stick-ul)!
IMPORTANT!
Lucrarea beneficiaza de transport gratuit! Dumneavoastra alegeti, noi livram fara costuri. De transport gratuit beneficiati si pentru celelalte produse, la o comanda de minimum 150 lei.
Nu uitati! Lucrarea este cu adevarat complet si va scoate din incurcatura in absolut orice situatie. Niciun subiect legat de salarizare nu este lasat pe dinafara. Comandati-o chiar acum si AICI <<<