Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sase din zece companii active pe piata din Romania vor oferi mariri salariale in 2023

23 /Mar2023
Sase din zece companii active pe piata din Romania vor oferi mariri salariale in 2023
Tags: agajatori majorari salarialecompanii active majorari salariale

Vesti bune pentru salariatii din Romania, in contextul in care multi angajatori au de gand sa ofere salarii mai mari in acest an.

Concret, discutam despre un sondaj care arata ca sase din zece companii active pe piata din Romania au bugetat, pentru 2023, mariri salariale pentru acest an, in conditiile in care, anul trecut, 73,7% au adoptat aceasta masura.

Cum va ajuta pe plan profesional Consilier Ghid complet de Salarizare, Revisal si Contributii sociale?

Lucrarea va ofera PE LOC solutia pentru absolut orice problema de salarizare
, detalii AICI >>>

Conform eJobs, 25% dintre respondentii sondajului au declarat ca salariile nu vor creste cu mai mult de 5% anul acesta, in timp de 37,5% au programate mariri intre 5% si 10%, comparativ cu anul trecut. 20,8% anunta majorari intre 10% si 20%, iar 12,5% spun ca vor fi ajustate cu inflatia, potrivit Agerpres.

Majorari salariale pentru toti salariatii dintr-o companie

Precizam si ca peste doua treimi (68,2%) dintre angajatorii romani sustin ca majorarile salariale vor viza toti angajatii din companie, dar 18,2% declara ca fiecare manager de departament va decide ce angajati vor primi salarii marite, in functie de performanta acestora. In acelasi timp, 9,1% au bugetat cresteri in special pentru angajatii din pozitii "entry level", iar 4,5% ca le vor directiona catre specialistii din companie, ca metoda de retentie.

"21% dintre angajatorii care au luat parte la sondaj spun ferm ca nu vor aplica o astfel de masura in 2023, iar principalul motiv pe care il invoca in acest sens este faptul ca se tem de un posibil context economic nefavorabil, care ar putea afecta stabilitatea companiei. Un alt argument, mentionat de 12% dintre respondenti, este legat de rezultatele financiare curente ale companiei, care nu pot sustine cresteri salariale in acest an", a explicat Ana Calugaru, director de comunicare in cadrul eJobs.

Principalele domenii in care sunt stabilite cresteri salariale in 2023 sunt: Vanzari, Resurse umane, Productie, Telecomunicatii, IT, Banking si Agricultura.

Cele mai multe dintre companiile participante la sondaj sunt din Bucuresti (47,7%), urmatoarele judete, din punctul de vedere al reprezentativitatii, fiind Cluj, Mures, Prahova, Brasov, Constanta, Timis, Bacau si Suceava.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sase din zece companii active pe piata din Romania vor oferi mariri salariale in 2023":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".