Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Topul salariilor din HR. Specialistii romani castiga cel mai putin din regiune

22 /Nov2019
Tags: salarii in hrsalarii hr europasalarii hr romania

Salariul mediu net pe care il castiga un specialist in resurse umane din Romania a ajuns la 676 de euro, potrivit datelor eJobs si ale comparatorului salarial Paylab, cu mult sub mediile de pe alte piete din regiune.

In domeniul resurselor umane, cele mai mari salarii sunt ale angajatilor din Estonia, care incaseaza, lunar, putin peste 1.200 de euro. Urmeaza Slovenia, cu 1.177 de euro pentru un specialist in resurse umane, Croatia (1.087 de euro) si Cehia (1.062 de euro).Slovacia deschide topul tarilor care coboara sub pragul de 1.000 de euro lunar, companiile oferind angajatilor din departamentul HR salarii medii de 928 de euro. Lituania se afla pe urmatorul loc, cu 908 euro pe luna, clasamentul continuand cu Letonia (899 de euro) si Ungaria (839 de euro), conform forbes.ro.

Daca pana acum Bulgaria era tara cu cele mai mici salarii din regiune, in acest caz nu doar ca nu se afla pe ultimul loc, dar detroneaza si Serbia, oferind salarii de 748 de euro pe luna, in timp ce angajatorii sarbi raporteaza incasari nete lunare de 729 de euro. Romania, este, astfel, singura tara din regiune care coboara sub pragul de 700 de euro.

Domeniile in care directorii de resurse umane au cele mai mari salarii sunt in sistemul bancar si in multinationalele din domeniul telefoniei sau high tech.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Topul salariilor din HR. Specialistii romani castiga cel mai putin din regiune":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 6 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".