Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Venituri supuse popririi. BONUSURI si contravaloarea concediului de odihna neefectuat

18 /Ian2024
Venituri supuse popririi. BONUSURI si contravaloarea concediului de odihna neefectuat
Tags: venituri supuse popririicontravaloarea concediului de odihna neefectuat

"As vrea sa va intreb daca diverse bonusuri (care nu sunt prevazute in contractul individual de munca) cat si contravaloarea zilelor de concediu de odihna neefectuat, acordata la incetarea contractului individual de munca, pot fi considerate venituri supuse popriri infiintata prin executare silita."

Solutie:

Conform art. 781 alin. (2) din Codul de procedura civila, in cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmarii silite prin poprire atat soldul creditor al acestor conturi, cat si incasarile viitoare, cu respectarea limitelor prevazute la art. 729, daca este cazul.

Modificarile din legislatie trebuie cunoscute! Cu totii am primit propriri pe salariul unui angajat - Folositi explicatiile specialistilor pentru a scapa de orice dubiu - Obligatii, Capcanele din lege + Greseli frecvente si Evitarea lor - Ghidul Practic va arata procedura corecta de urmat, Eliminati pericolul unor amenzi de pana la 10.000 de lei, detalii AICI >>> 

Potrivit dispozitiilor art. 729 din Codul de procedura civila salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:

a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.


Conform art. 729 alin. (7) din Codul de procedura civila, alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Astfel, bonusurile daca sunt venituri care se acorda periodic salariatului si nu sunt acordate pentru o destinatie speciala (de exemplu - cheltuieli cu telemunca in cuatum de 400 lei, suma ce reprezinta decontarea transportului la si de la locul de munca etc.). nu sunt indemnizatii cu destinatie speciala pentru a nu putea fi urmarite.

In ceea ce priveste contravaloarea zilelor de concediu de odihna neefectuat, aceasta poate fi poprita fiind un venit ce inlocuieste salariul...mai multe studii de caz AICI >>> 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Venituri supuse popririi. BONUSURI si contravaloarea concediului de odihna neefectuat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".