a) se constata ulterior ca la data eliberarii avizului de angajare/detasare nu erau indeplinite conditiile prevazute de prezenta ordonanta in acest sens;
b) se constata ulterior ca avizul de angajare/detasare a fost obtinut pe baza unor documente false sau falsificate;
c) angajatorul/beneficiarul prestarii de servicii nu se prezinta la Inspectoratul General pentru Imigrari in vederea ridicarii avizului de angajare/detasare, in termen de 30 de zile de la data programata pentru solutionarea cererii;
d) se constata ca pana la obtinerea vizei de lunga sedere pentru angajare in munca sau detasare nu mai sunt indeplinite conditiile de eliberare a avizului de angajare/detasare.
La cererea titularului, Inspectoratul General pentru Imigrari elibereaza un duplicat al avizului de angajare/detasare pierdut, deteriorat sau distrus.
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Legis Plus Legislatia Muncii
Avizul de angajare/detasare se pastreaza de catre angajator/beneficiarul prestarii de servicii pe durata intregii perioade de angajare sau detasare. Angajatorul/Beneficiarul prestarii de servicii trebuie sa pastreze, cel putin pe durata perioadei de angajare/detasare, o copie a permisului de sedere sau a documentului de calatorie din care sa rezulte legalitatea sederii strainului pe teritoriul Romaniei.
Obtinerea vizei de lunga sedere
Conform art. 44 din OUG nr. 194/2002, viza de lunga sedere pentru angajare in munca se acorda strainilor in scopul incadrarii in munca pe teritoriul Romaniei la un angajator.
Autorizatia de munca este trimisa strainului in tara de origine, iar acesta solicita ambasadei Romaniei din tara de domiciliu obtinerea unei vize de lunga sedere pentru angajare in termen de 30 de zile de la eliberarea autorizatiei de munca.
Viza de lunga sedere pentru angajare in munca se acorda de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, cu aprobarea Centrului National de Vize.
Solicitarea de viza trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente...mai multe detalii si explicatii in lucrarea "Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE in Romania!", detalii AICI >>>