Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

SSM: la ce tipuri de controale se poate astepta o companie

30 /Ian2018
Tags: tipuri control ssmcontrol ssm 2018inspectia muncii 2018

Orice angajator sau manager de resurse umane trebuie sa fie familiarizat cu toate tipurile de controale care pot surveni in domeniul de securitate si sanatate in munca, avand in vedere ca este un aspect atat de important.

Tocmai de aceea, iti vom prezenta tipurile de controale SSM de la Inspectia Muncii, pentru a sti la ce sa te astepti atunci cand iti calca pragul inspectorii.

Principalele tipuri de controale sunt controale inopinate, tematice si tip sistem:

1. Controlul inopinat se desfasoara fara anuntarea prealabila a angajatorului. Acest tip de inspectie isi propune verificarea operativa si inopinata a unor probleme specifice rezultate din activitatea curenta.

2. Controlul tematic reprezinta o metoda generala de inspectie, folosita in investigarea si influentarea activitatii de securitate si sanatate in munca desfasurata de angajator, care poate fi aplicata in toate tipurile de unitati si in inspectia oricarui tip de problema din domenul securitatii si sanatatii in munca.

Controlul tematic nu poate furniza o imagine de ansamblu asupra modului de organizare, desfasurare si realizare a activitatilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca dintr-o intreprindere, dar ofera o imagine destul de concludenta asupra aspectelor care constituie obiectivul controlului...citeste mai multe pe PortalSSM >>>

3. Metoda de control sistem este aplicabila tuturor intreprinderilor si/sau unitatilor pentru controale planificate, prin aceasta urmarindu-se realizarea unei analize de ansamblu asupra tuturor problemelor specifice securitatii si sanatatii in munca.
Ea implica participarea unei echipe pluridisciplinare formate din inspectori de munca si din specialisti din partea unitatii controlate si/sau specialisti atrasi pentru a acoperi principalele probleme specifice, sectoare de activitate, mod de organizare a activitatilor etc.


...pentru a afla detalii legate de aceste controale citeste continuarea pe PortalSSM >>>

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "SSM: la ce tipuri de controale se poate astepta o companie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".