Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aplica tehnica SMART pentru a-ti atinge obiectivele la locul de munca

25 /Oct2016
Tags: regula smarttehnica smartcum sa avansezi in cariera

Sa avanseze in cariera este unul dintre scopurile oricarui tanar, dar ce trebuie sa faca pentru a-si duce la bun sfarsit planurile?

Ei bine, poate ca nu este intotdeauna atat de simplu cum pare, iar pentru a avea parte de rezultate performante la locul de munca trebuie sa urmezi anumiti pasi. De exemplu, este foarte important sa ai un SCOP bine definit, dar care sunt caracteristicile acestuia? Ce ar trebui sa faci?


Aplica tehnica SMART, realizata de specialistii in domeniu. Aceasta se refera la caracteristicile pe care trebuie sa le aiba orice scop.

Conform regulii SMART, un scop trebuie sa fie:

 - specific; ceea ce inseama ca trebuie sa stii exact ce vrei, adica scopul tau nu poate fi vag, daca vrei sa ai rezultate pe masura asteptarilor. Doar atunci vei fi pe drumul cel bun, cand vei putea sa raspunzi la intrebarea "de ce vreau acest lucru?"

 - masurabil; este important sa iti "masori" efectiv obiectivul, adica sa faci pasi mici, dar siguri. De exemplu, sa iti proprui sa inveti HTML pentru incepatori, pentru a intelege mai bine cum functioneaza o pagina web. Acest lucru poate fi masurat cu usurinta, intr-o luna

 - abordabil; in loc sa iti doresti sa castigi milioane de euro de pe o zi pe alta, ar trebui sa iti propui un scop "decent". De exemplu, ce ar fi sa iti spui ca "pana in luna X voi castiga suma Y de bani, la locul de munca". In acest fel vei avea incredere mai mare in telul tau si probabil ca rezultatele vor veni, daca vei trece si la actiune si vei face ceva, in acest sens

 - relevant; ca sa isi demonstreze relevanta un scop ar trebui sa raspunda la intrebarea realista: "Pot face acest lucru" sau, de fapt, nu ai incredere in ceea ce ti-ai propus? Este foarte important sa crezi in obiectivele tale si sa ti se para realizabile, altfel nu vei avea succesul scontat.

 - (in) timp; ca orice lucru in aceasta lume si un scop ( mai ales unul important) nu este deloc usor de obtinut, asa ca vei avea nevoie de o perioada de timp pentru a-l atinge. De exemplu, "pana in luna mai a anului X voi fi promovat la locul de munca". acest gen de credinta si afirmatie te va ajuta, iar faptul ca scopul tau are un "termen de expirare" te va motiva sa faci ceva pentru a-l atinge.


Acum este momentul sa iti dai seama cat de important este pentru tine, scopul tau. Cine vrea sa avanseze in cariera ar trebui sa aplice aceste reguli, iar daca pasii de mai sus NU iti dau o senzatie de agitatie, inseamna ca nu esti pe drumul cel bun.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aplica tehnica SMART pentru a-ti atinge obiectivele la locul de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".