Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum sa avansezi in cariera - cele mai eficiente strategii

14 /Iun2016
Tags: promovareavansarestrategii avansaredezvoltare cariera

Promovarea nu mai este o certitudine, in conditiile in care competitia este din ce in ce mai acerba, iar carierele sunt tot mai dinamice.

Pana nu demult, angajatii avansau intr-un mod predictibil si se bucurau de anumite certitudini in privinta dezvoltarii carierei lor. Dar transformarile tehnologice, globalizarea si restructurarea organizationala au schimbat aceasta paradigma.


In prezent, avansarea in cariera nu mai este un traseu liniar. De aceea, este important sa cunoastem cei mai eficienti pasi care ne pot ajuta sa promovam.

1. Creeaza relatii de mentorat

Un studiu recent de HR a aratat faptul ca in cazul a 4 promovari din 5, angajatul respectiv avea o relatie de mentorat cu un superior din cadrul companiei, care l-a recomandat si l-a sustinut.
Asadar, construieste relatii profesionale de durata cu persoane care te pot indruma, de la care poti invata si care te pot sustine.

2. Promoveaza-te

Modestia nu este o virtute in cazul dezvoltarii profesionale. Ca sa avansezi, managerii trebuie mai intai sa afle cat de bun esti. Atunci cand ai o realizare majora sau un proiect inovator, fa in asa fel incat lumea sa afle despre asta.


Trebuie sa-ti construiesti un brand, o reputatie de bun profesionist - iar avansarea va deveni o certitudine.

3. Stabileste o conexiune cu seful tau

Fie ca iti place sau nu, seful tau direct este persoana-cheie pentru avansarea ta profesionala. Foloseste orice ocazie pentru a asigura sprijinul sefului ta: cere-i sfatul, prezinta-i ideile sau proiectele tale, manifesta-ti interesul si loialitatea fata de companie.

4. Invata in permanenta si dezvolta noi abilitati

Promovarea inseamna sa stii sa te adaptezi la transformarile din mediul tau. Trebuie sa fii intotdeauna cu un pas inaintea competitiei, sa oferi ceva in plus.
Mai mult, trebuie sa fii la curent cu noutatile din industria in care profesezi, sa cunosti tendintele si sa participi la evenimentele din domeniu.

5. Solicita mai multe responsabilitati

Ofera-te sa ajuti colegii din alte departamente sau cere, direct, mai multe responsabilitati in cadrul propriului departament. Este cea mai eficienta modalitate de a-ti arata interesul si dedicatia.

6. Construieste o retea profesionala

Cu cat esti mai bine cunoscut in mediul tau, cu atat cresc sansele unei promovari. Este important ca persoanele importante din industria in care activezi sa te cunoasca, numele tau trebuie sa circule.

7. Adopta un comportament profesionist in orice moment

Construieste-ti reputatia de profesionist indispensabil. In orice moment, este bine sa adopti un comportament impecabil, de la tinuta si comunicare, pana la indeplinirea sarcinilor si asumarea responsabilitatilor.

8. Fii un om de echipa

Cele mai bune rezultate se obtin prin intermediul echipelor. Individualismul exagerat nu iti garanteaza succesul profesional, dimpotriva. Fii generos si da dovada de spirit de echipa in orice situatie

9. Creeaza-ti propriile oportunitati

Nu astepta ocazia perfecta, preia initiativa! Daca sesizezi o situatie sau un aspect care necesita imbunatatiri sau schimbari, prezinta-ti ideile, propune proiecte.
Chiar daca avansarea nu este posibila in acel moment, vei fi retinut pentru initiativa si creativitatea de care ai dat dovada.

10. Pune accentul pe rezultate masurabile

Este important sa poti oferi, oricand, informatii detaliate si rezultate masurabile ale performantei tale. Rezultatele conteaza si vor face ca numele tau sa fie tinut minte.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum sa avansezi in cariera - cele mai eficiente strategii":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".