Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 25% din angajatii romani si-ar schimba locul de munca cu un altul care ofera beneficii extra-salariale competitive

09 /Iun2023
Peste 25% din angajatii romani si-ar schimba locul de munca cu un altul care ofera beneficii extra-salariale competitive
Tags: beneficii salariale competitiveextra beneficii salarialesalariatii romani pachet salarial

Salariatii romani au inceput sa fie din ce in ce mai atenti la ofertele salariale primite, nu putini fiind cei care si-ar schimba locul de munca, in anumite conditii.

Concret, peste un sfert dintre angajatii romani (28%) si-ar schimba actualul loc de munca cu un altul care ofera un salariu atractiv si beneficii extra-salariale competitive, dar jumatate (48%) nu ar accepta un salariu mai mic pentru un post cu impact social mai mare,conform unui sondaj de specialitate, relateaza Agerpres.

77% dintre cei chestionati se gandesc si la impactul pe care il au din rolurile lor in societate, iar 43% considera ca implicarea in societate este echivalenta cu impactul direct al muncii pe care o fac.

7% dintre angajati vor sa devina antreprenori

De asemenea, 7% dintre angajati subliniaza ca ar vrea sa devina antreprenori, iar aproximativ 24% au ales actualul loc de munca datorita pachetului salarial, 17% au fost motivati de perspectivele de promovare si dezvoltare profesionala, 16% au apreciat flexibilitatea programului si tot 16% posibilitatea de a lucra online.

11% dintre respondenti si-au ales locul de munca pentru domeniul in care activeaza compania, iar acelasi procent pentru impactul pe care il are jobul actual. In plus, aproape 10% dintre angajati si-au ales locul de munca in functie de brandul companiei, in timp ce 8% in raport de manageri si de colegi.

Dupa cum era de asteptat, salariul este principalul aspect care ii determina pe 19% dintre angajatii romani sa ramana la un loc de munca, in timp ce 18% sunt motivati de faptul ca au un loc de munca stabil. Pe de alta parte, 17% raman la acelasi loc de munca datorita echipei cu care lucreaza, iar 16% apreciaza faptul ca au un echilibru intre cariera si timpul liber. In jur de 11% dintre angajati raman la actualul loc de munca pentru recunoasterea pe care o primesc din partea echipei, 9% pentru impactul pe care munca lor il are in societate, 8% pentru perspectivele de dezvoltare profesionala si tot 8% pentru proiectele in care sunt implicati.

Precizam si ca pentru 43% din totalul celor chestionati, implicarea in societate inseamna sa simta ca munca lor are un impact pozitiv in comunitatea din care fac parte. Pe acest principiu, 23% dintre angajati simt ca se implica in societate atunci cand doneaza bani sau alte produse catre persoane sau asociatii, in timp ce 13% sustin ca aduc o contributie in momentul in care fac voluntariat.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 25% din angajatii romani si-ar schimba locul de munca cu un altul care ofera beneficii extra-salariale competitive":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".