Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Comertul cu amanuntul a inregistrat scaderi in 2018

05 /Mar2018
Tags: comert cu amanuntulafaceri comert cu amanuntul

Statisticile arata ca domeniul comertului cu amanuntul a inregistrat scaderi in ianuarie 2018, comparativ cu luna precedenta, atat ca serie bruta, cu 25,3%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,9%.

Aceste informatii au fost furnizate de catre Institutul National de Statistica (INS) si mai arata ca volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11,1%, respectiv cu 11,4%, fata de decembrie 2017.

In prima luna a anului volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a scazut, raportat la luna precedenta, ca urmare a diminuarii vanzarilor de produse nealimentare (-29,5%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-24,7%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-17,7%).

Ca serie ajustata, cifra de afaceri s-a redus ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare (-1,8%), comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,2%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-0,1%).

 

Comparatie intre ianuarie 2018 si ianuarie 2017

Comparativ cu aceeasi luna din 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut ca urmare a majorarilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+16,7%), comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+8%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata, s-a majorat ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+17,2%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,5%) si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,9%).


Sursa: INS

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Comertul cu amanuntul a inregistrat scaderi in 2018":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".