Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Inteligenta Artificiala va perturba vietile personale si profesionale

10 /Mai2024
Inteligenta Artificiala va perturba vietile personale si profesionale
Tags: inteligenta artificiala aiinteligenta artificiala la locul de munca

Inteligenta Artificiala (AI) poate fi privita ca o amenintare existentiala la adresa umanitatii, in timp ce altii o saluta, dar un lucru este clar: vietile noastre, atat personale, cat si profesionale, vor fi perturbate de AI.

Aceste declaratii au fost facute in data de 9 mai, la o conferinta de specialitate, de catre Margaret Franklin, presedinte si director general al CFA Institute.

Potrivit Agerpres, aceasta a mai adaugat:

"Inteligenta artificiala si automatizarea sunt, desigur, subiecte care ii impart chiar si pe cei mai intelepti si straluciti intelectuali ai timpului nostru. Unii vad aparitia unei AI din ce in ce mai sofisticate ca pe o amenintare existentiala la adresa umanitatii, in timp ce altii o saluta, poate ca urmatoarea mare revolutie tehnica in dezvoltarea industriala. Un lucru este clar: vietile noastre, atat personale, cat si profesionale, vor fi perturbate de AI. La CFA Institute ne angajam sa ajutam membrii nostri sa inteleaga amploarea si natura acestei tehnologii si sa-i ajutam sa navigheze in aplicarea practica a AI in procesul de management al investitiilor", a explicat Franklin.

Un sistem de asigurari financiare puternic si vibrant reprezinta o cerinta absoluta pentru o economie robusta, a mai adaugat Franklin:

"In ultimii ani, am vazut o serie de perturbari financiare si geopolitice care testeaza rezistenta sistemelor financiare de pe tot globul. La fel cum ne revenim cu totii dupa pandemia de COVID, aceasta regiune se confrunta cu razboaie la granitele sale. In ultimii doi ani, v-ati confruntat cu totii cu impactul continuu al razboiului asupra aprovizionarii cu energie, preturilor marfurilor, inflatiei, ratele dobanzilor si, bineinteles, asupra oamenilor, In cel mai recent sondaj al membrilor nostri, CFA Society Romania a constatat ca riscurile geopolitice au fost in prim-plan, in special prin dezinformare, conflicte armate si atacuri cibernetice. Acest lucru rezoneaza tematic cu sondajele globale. In fata atator schimbari si incertitudini, totusi, trebuie sa continuam sa gandim strategic in industrie si sa nu pierdem din vedere planurile pe termen lung in mijlocul unui mediu adesea haotic si nelinistitor pe termen scurt. Oricare ar fi provocarile cu care ne confruntam, nu putem abandona elementele fundamentale care fac ca industria noastra sa fie atat de importanta. Astazi, avem acces la mai multe produse financiare decat oricand si astfel universurile noastre de investitii s-au extins foarte mult. In calitate de profesionisti in investitii, toti avem un rol vital de jucat in dezvoltarea socio-economica a regiunilor noastre. Jucam un rol in intelegerea si analiza impactului economic al riscurilor geopolitice asupra portofoliilor noastre de clienti", a concluzionat presedintele CFA Institute.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Inteligenta Artificiala va perturba vietile personale si profesionale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".