Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

STUDIU: 75% dintre liderii globali de business considera ca Inteligenta Artificiala (AI) le va usura munca

07 /Mar2024
STUDIU: 75% dintre liderii globali de business considera ca Inteligenta Artificiala (AI) le va usura munca
Tags: inteligenta artificiala va usura muncainteligenta artificiala la locul de muncainteligenta artificiala ai

Va informam ca nu mai putin de 75% dintre liderii globali de business considera ca Inteligenta Artificiala (AI) le va usura munca, timp in care doar 27% dintre angajatii care lucreaza de la birou spun ca au o relatie sanatoasa cu munca.

Aceste date au fost incluse in cercetarea HP Work Relationship Index, publicata in data de 6 martie, de catre Agerpres.

Peste jumatate (55%) dintre angajatii de birou cred ca AI le va oferi noi oportunitati de a se bucura de munca, iar aceeasi pondere sunt de parere ca aceasta tehnologie le va face munca mai interesanta.

La nivel global, exista o tensiune notabila in relatia dintre indivizi si locul de munca, astfel ca putin peste un sfert (27%) dintre angajatii care merg fizic la munca afirma ca au o relatie de munca sanatoasa. In acelasi timp, asteptarile lor in raport cu locul de munca au crescut: 58% au confirmat acest trend in ultimii trei ani, la nivel global. Acest lucru este foarte pronuntat in tarile cu economii in crestere (71%), fata de statele cu economii mature (50%).

Intelingenta Artificiala - imbunatatirea echilibrului dintre viata profesionala si cea privata


54% dintre salariati, 72% dintre liderii de business si 70% dintre factorii de decizie din domeniul IT inteleg rolul pe care AI il poate juca in imbunatatirea echilibrului dintre viata profesionala si cea privata. De asemenea, angajatii (58%) si liderii de business (75%) considera ca Inteligenta Artificiala poate simplifica sarcinile si le poate usura munca.

In plus, in tarile cu economii in crestere, 76% dintre angajatii de birou cred ca AI le va face munca "mai usoara", iar 75% "mai interesanta".

"Decalajul dintre liderii de business, factorii de decizie din domeniul IT si angajati demonstreaza nevoia ca prima categorie sa comunice in mod eficient beneficiile inteligentei artificiale si sa instruiasca angajatii cu privire la modul in care sa o integreze in procesele lor de lucru - pentru a contribui la obtinerea unor rezultate mai bune, in acelasi timp cu consolidarea relatiilor dintre indivizi si munca", arata cercetarea.

Totusi, sondajul HP a a mai relevat ca doua din cinci persoane (42%) nu sunt sigure cand ar trebui sa utilizeze inteligenta artificiala la locul de munca, in timp ce 41% se simt slab pregatiti pentru a valorifica intregul potential al acestei tehnologii in proiectele lor.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "STUDIU: 75% dintre liderii globali de business considera ca Inteligenta Artificiala (AI) le va usura munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".