Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Mai bine de o treime dintre companiile IT romanesti si-au mentinut planurile de recrutare, in contextul pandemiei

19 /Ian2022
Mai bine de o treime dintre companiile IT romanesti si-au mentinut planurile de recrutare, in contextul pandemiei
Tags: planuri de recrutarecompanii it romaniaspecializari it

Planurile de recrutate ale companiilor din IT care activeaza in Romania au fost zadarnicite in unele cazuri, din pricina efectelor cauzate de pandemia Covid-19. Cu toate acestea, se pare ca aproximativ 36%, adica peste o treime, au reusit sa urmeze planurile de recrutare pe care le aveau ca tinta inca dinainte de aparitia pandemiei.

Iar asta nu este tot, peste 60% dintre firmele IT au avut o cifra de afaceri mai mare in 2020 fata de anul anterior, conform unui studiu realizat in ultima parte a lui 2021.

Concret, cercetarea companiei de marketing Focal Hive, intitulata "Romanian Software Industry Survey 2021" a mai scos la iveala cateva concluzii interesante.

De exemplu, tehnologiile cu cel mai mare grad de adoptie in urmatorii doi ani, in Romania, sunt Inteligenta Artificiala si Machine Learning (74%). De asemenea, cloud computing continua sa fie in topul preferintelor in ceea ce priveste mediile de stocare si dezvoltare a solutiilor noi (79%).

Specializari IT - cele mai cautate de catre companiile romanesti

Vorbim despre cele care implica dezvoltarea generala de software (22%), urmate de Business Intelligence & Analytics (13%), UX Development (12%) si Cybersecurity (11%).

Totusi, in plina criza Covid-19, companiile IT din Romania au cunoscut cresteri ale profitului (25%), in timp ce restul declara ca s-au mentinut la acelasi nivel sau chiar au avut pierderi.

Care au fost cele mai mari provocari in domeniul IT, in perioada 2020-2021?

Vorbim despre munca in echipa, relatia cu clientii, provocarile financiare si nesiguranta proiectelor, conform cercetarii mentionate. In acest context, 36% dintre companiile din IT si-au continuat planurile de recrutare de dinainte de inceperea pandemiei, iar 28% au pus stop recrutarilor, avand in vedere situatia economica.

De asemenea, doua treimi dintre managerii din industria de software (64%) au confirmat ca, pentru perioada 2022 - 2023, inovatia va reprezenta un factor decisiv pentru succes. La polul opus, studiul evidentiaza o preocupare foarte mica pentru cresterea diversitatii si diminuarea inegalitatilor sociale din companii, informeaza Agerpres.

In ceea ce priveste educatia si formarea tinerilor, 43% dintre liderii intervievati au in plan crearea de programe adresate studentilor, webcast-uri si podcast-uri educationale, 11% fiind deja implicati in activitati de mentorat. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Mai bine de o treime dintre companiile IT romanesti si-au mentinut planurile de recrutare, in contextul pandemiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".