Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Numar record de aplicanti la programele de sprijin destinate IMM-urilor

08 /Ian2024
Numar record de aplicanti la programele de sprijin destinate IMM-urilor
Tags: programe imm-uri 2024meat programe imm

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) a anuntat in data de 5 ianurie ca un numar de 1.036 de intreprinderi au aplicat, in perioada de inscriere, la Programul national de microindustrializare.

De asemenea, Programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii a beneficiat de 486 de aplicanti inscrisi, iar la Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata s-au inscris cele mai multe firme aplicante din istoria schemei de ajutor, respectiv 2.615 intreprinderi.

Potrivit unui comunicat al ministerului mentionat, in data de 4 ianuarie 2024, ora 20:00, s-a incheiat etapa de inscriere electronica in cadrul celor trei masuri de sprijin implementate de minister, respectiv Programul national de microindustrializare, Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata si Programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Conform Agerpres:

"Toate cele trei scheme de ajutor dedicate sprijinirii dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii s-au bucurat de un numar record de aplicanti, dovedind inca o data interesul mediului de afaceri pentru astfel de programe si nevoia de finantare in investitii a intreprinderilor romanesti. La Programul national de microindustrializare au aplicat un numar de 1.036 de intreprinderi in perioada de inscriere, Programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii a beneficiat de 486 de aplicanti inscrisi, iar la Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata s-au inscris cele mai multe firme aplicante din istoria schemei de ajutor, respectiv 2.615 intreprinderi", este specificat in comunicat.

Prevederile procedurilor de implementare aferente celor trei programe nationale mentioneaza ca Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului face publica lista finala a cererilor inregistrate in cadrul masurilor de sprijin, in ordinea transmiterii formularelor, cu evidentierea inscrierilor in limita bugetului alocat schemelor de ajutor, precum si a celor aflate in lista de asteptare.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Numar record de aplicanti la programele de sprijin destinate IMM-urilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".