Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Oamenii de afaceri romani cred in progresul afacerii lor, dar consumerismul ii ingrijoreaza

14 /Oct2016
Tags: oameni de afacericrestere economieicreare locuri de muncaeconomie consum

Oamenii de afaceri din Romania sunt increzatori si cred ca afacerilor lor vor prospera in perioada urmatoare, dar in acelasi timp se declara ingrijoratii de consumerismul prezent in Romania.

 

Un studiu al  Ernst & Young Global Limited, printre oamenii de afaceri, arata ca "Romania traverseaza o perioada buna din punct de vedere economic. Conform prognozei FMI, Romania va inregistra in acest an cea mai mare crestere economica din Europa. Cu toate acestea, rezultatele acestei editii a studiului EY reflecta ingrijorarea executivilor romani fata de modelul de crestere a economiei romanesti, bazat puternic pe consum. Astfel, 98% dintre acestia indica nevoia unei strategii de tara care sa asigure Romaniei o crestere sustenabila si recuperarea decalajelor structurale fata de tarile din Vest", spune Bogdan Ion, country managing Partner, conform Mediafax.

La ce strategii de finantare apeleaza oamenii de afaceri romani

Atunci cand vine vorba de finantare, companiile se bazeaza in principal pe resursele proprii, la reinvestirea profitului si la imprumuturi bancare, arata studiul.

Chiar daca oamenii de afaceri se arata mai optimisti ca oricand, acestia sunt in acelasi timp dezamagiti de cresterea economica a Romaniei, care se bazeaza pe stimularea consumului.

Ingrijorati din pricina acestui aspect, oamenii de afaceri cred ca Romania are nevoie de o crestere sustenabila, care sa incurajeze industriile autohtone, aceasta fiind cea mai buna strategie de tara, in ceea ce priveste economia. Crearea de noi locuri de munca si reinventarea vechilor industrii se numara printre asteptarile afaceristilor.

Conform datelor publicate de Institutul National de Statistica se arata ca avansul economic a fost impulsionat puternic in primul semestru 2016 de cresterea consumului (7,2%), comparativ cu investitiile care au contribuit doar cu 1,6%, in vreme ce exportul net a avut o contributie negativa, de -2,8%, din cauza excesului de cerere care nu a putut fi satisfacuta de piata interna.


Chiar si in acest context, 57% dintre oamenii de afaceri care au participat la studiu au raspuns ca sunt increzatori in evolutia economiei romanesti in urmatorul an. La acest studiu au participat mai bine de 260 de directori de companii, acesta desfasurandu-se in perioada 1-16 septembrie 2016.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Oamenii de afaceri romani cred in progresul afacerii lor, dar consumerismul ii ingrijoreaza":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".