Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Tinerii care vor sa invete despre afaceri ar trebui sa se angajeze in turism

31 /Oct2017
Tags: angajare turism 2017locuri de munca turismantreprenori romani

Acei tineri care se viseaza antreprenori si abia asteapta sa se lanseze in afaceri, ar trebui sa inceapa sa lucreze, inainte de toate, in domeniul turismului.

De aceasta parere este consultantul in turism Traian Badulescu, care a declarat pentru Mediafax, ca doar in acest fel tinerii vor dobandi capacitatea de a comunica eficient cu publicul.

Ba mai mult decat atat, in acest fel viitori oameni de afaceri vor deveni mai disciplinati si vor sti sa lucreze direct cu publicul. De asemenea, cine va lucra in acest domeniu se va familiariza cu un mediu de lucru elegant si luxos.

"Experienta acumulata in doar cativa ani ca angajat in turism ii va fi foarte utila unui tanar care isi incepe acum cariera in acest domeniu, atat pentru accederea spre posturi mai bine platite sau chiar spre conducerea firmei, cat si pentru o eventuala lansare in afaceri pe cont propriu.(...)”, a declarat acesta.

Chiar daca la inceput salariile sunt destul de mici, tinerii pot evolua rapid in cadrul unei companii de profil, ajungand chiar in functii cheie. Se pare ca in acest domeniu se pot angaja chiar si cei care au experienta minima, dar sunt entuziasti sa invete.

Important este ca angajatorii sa aiba rabdare cu tinerii aflati la inceput de drum, iar atunci acestia vor dori sa se angajeze in domeniul turismului. Specialistii in resurse umane considera ca joburile din aceasta industrie nu sunt suficient promovate, de unde si lipsa angajatilor.


Chiar daca tinerii isi incep cariera ca receptioner sau barman ori valet, vor avea sansa de a invata si a deprinde abilitati de comunicare si relationare cu clientii.


Cat investeste anual un angajator in formarea profesionala a unui salariat roman

Ca si angajatii romani au devenit din ce in ce mai interesati de a progresa profesional, iar training-urile sunt printre facilitatile dorite de acestia, nu mai este un secret de mult timp.

Asa se face ca majoritatea companiilor au incept sa isi trimita salariatii la cursuri si formari profesionale. Conform datelor puse la dispozitie de Institutul de Statistica (INS) o firma cheltuieste anual, in jur de 1.700 de lei, pentru instruirea profesionala a unui angajat...citeste mai multe despre formarea profesionala aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Tinerii care vor sa invete despre afaceri ar trebui sa se angajeze in turism":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".