Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Femeile din Romania, speriate de ideea unei afaceri. De ce majoritatea nu si-ar dori sa fie pe cont propriu

15 /Mar2017
Tags: femei antreprenorantreprenori romaniantreprenoriat romania

Se pare ca romancele sunt speriate de ideea unei afaceri, in contextul in care datele unui studiu in domeniu arata ca acestea nu sunt receptive, atunci cand vine vorba de inceperea propriului business.

Asadar, datele unui studiu arata ca doar o treime dintre femei si-ar dori sa aiba propria afacere, in scadere comparativ cu anii anteriori, observa Ziarul Financiar.

Care sunt motivele pentru care femeile nu si-ar dori sa inceapa o afacere pe cont propriu?

In mod surprizator, cele mai mari temeri ale femeilor sunt legate de timpul pe care l-ar mai avea la dispozitie pentru familia lor. Acestea considera ca ar fi mult prea ocupate si nu s-ar putea implica suficient de mult in viata de familie.

Realizatorii studiului organizat de compania AmWay, realizat pe un esantion de 1.000 de femei, mai arata si ca femeile inca nu au sustinerea necesara din partea sotilor. Acestea au in continuare multe sarcini de rezolvat, in ceea ce priveste gospodaria, iar ca lucrurile sa fie echitabile, ambii parteneri ar trebui sa fie la fel de implicati in ceea ce priveste treburile casei, observa specialistii.

Desigur, o buna parte a femeilor sunt neincrezatoare si nu considera ca ar putea porni o afacere de succes, acesta fiind alt mare impediment, in drumul lor spre succes. Pprogramele de antreprenoriat ar putea fi de folos, in acest sens.

Totusi, exista si femei care si-au luat viata in propriile maini si au pus bazele unei afaceri. Dorinta de a castiga mai bine, alaturi de nevoia de dezvoltare profesionala sunt doar doua dintre motivele care stau la baza antreprenoriatului feminin.

Ce consecinte are faptul ca antreprenorii romani nu sunt sustinuti

In Romania, nu este deloc simplu sa fii pe cont propriu, iar ca marturie in acest sens stau miile de antreprenori care primesc putina sustinere din partea autoritatilor, in ceea ce priveste afacerile lor.

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat Florin Jianu considera ca lipsa sustinerii antreprenoriatului este adevarata drama a societatii romanesti...citeste continuarea aici >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Femeile din Romania, speriate de ideea unei afaceri. De ce majoritatea nu si-ar dori sa fie pe cont propriu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".