Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Procedura de EVALUARE a activitatii in cadrul stagiului - simplificata! Masura va facilita accesul tinerilor absolventi pe piata muncii

05 /Mai2022
Procedura de EVALUARE a activitatii in cadrul stagiului - simplificata! Masura va facilita accesul tinerilor absolventi pe piata muncii
Tags: procedura evaluare stagiariprocedura evaluare stagiu absolventiperioada de stagiu

Procedura de evaluare a activitatii desfasurate in cadrul stagiului a fost simplificata de Guvern si devine mai accesibila pentru angajator. Masura va facilita accesul tinerilor absolventi de invatamant superior pe piata muncii.

Guvernul a simplificat procedura de evaluare a activitatii desfasurate de stagiar astfel incat aceasta sa devina mai accesibila pentru angajator. Masura va produce efecte directe si imediate in ceea ce priveste numarul de contracte de stagiu incheiate, facilitand accesul tinerilor absolventi de studii superioare pe piata muncii.

Astfel, proiectul de lege adoptat in data de 4.05.2022 modifica si completeaza Legea nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior si prevede eliminarea comisiei de evaluare si introducerea obligatiei mentorului de a evalua in mod obiectiv activitatea stagiarului si de a propune modalitati de imbunatatire a acesteia.

De asemenea, aceeasi masura a fost luata si in cazul raportului intocmit in prezent de stagiar, in care sunt descrise activitatile desfasurate. Odata cu intrarea in vigoare a noului act normativ, mentorul va avea obligatia sa realizeze un referat de evaluare cu 10 zile lucratoare inainte de terminarea perioadei de stagiu, pe care sa-l aduca la cunostinta stagiarului in termen de 3 zile lucratoare, informeaza Ministerul Muncii si Justitiei Sociale

Actul normativ mai prevede ca in cazul in care inceteaza sau se modifica contractul individual de munca al mentorului, acesta are obligatia de a elabora un raport al perioadei de stagiu parcurse de stagiar pana la acel moment. De acest raport se va tine cont la evaluarea finala pe care o face conducatorul compartimentului. Acesta va putea solicita mentorului si alte documente care au stat la baza elaborarii raportului.

Documentul stabileste, de asemenea, ca stagiarul are dreptul sa primeasca referatul de evaluare si certificatul sau adeverinta de finalizare a stagiului si sa conteste referatul de evaluare, daca este cazul. In acelasi timp, contractele de stagiu incheiate potrivit prevederilor Legii nr. 335/2013 si aflate in derulare isi vor produce efectele pana la expirarea duratei pentru care au fost incheiate.

Perioada de stagiu contribuie la cresterea capacitatii de insertie profesionala a tinerilor absolventi, prin acumularea primei experiente de munca, concomitent cu acomodarea cu rigorile unui loc de munca, cu responsabilitatile si exigentele specifice.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Procedura de EVALUARE a activitatii in cadrul stagiului - simplificata! Masura va facilita accesul tinerilor absolventi pe piata muncii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".