Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

3 motive pentru care angajatii nu mai sunt motivati la locul de munca

29 /Aug2016

Plictiseala profesionala, lipsa interesului pentru sarcinile zilnice si imposibilitatea avansarii sunt principalele trei elemente pentru care salariatii romani nu mai sunt implicati la locul de munca si sunt pregatiti sa renunte la el imediat ce gasesc o alta oferta mai atractiva.

Potrivit unui studiu Gallup, aproximativ 60% din totalul angajatilor nu mai sunt entuziasmati de locurile lor de munca, ceea ce se manifesta prin lipsa de implicare, ceea ce afecteaza semnificativ performanta organizationala, iar managerii ar trebui sa ia masuri urgent.

In primul rand, managerii de HR sunt cei care ar trebui sa organizeze diverse evenimente interne, concursuri, provocari, activitati de teambuilding, care sa duca la construirea unor relatii solide intre angajati, dar care sa le fructifice acestora increderea in organizatie, in management, si sa duca la cresterea respectului, responsabilitatii si interesului angajatilor fata de sarcinile de munca, de departamentele din care fac parte si de managerii lor.

De asemenea, managerii sunt cei care trebuie sa ii motiveze pe salariati, sa le ofere sarcini in raport cu pregatirea lor profesionala, dar si in functie de gradul de implicare. De asemenea, bonusurile, primele sau cadourile sunt elemente care contribuie semnificativ la motivarea angajatilor. Acestea trebuie acordate obligatoriu in perioadele in care salariatii sunt mai incarcati profesional decat de obicei, atunci cand ei depun eforturi deosebite pentru un anumit proiect, ori cand una dintre actiunile lor aduce un castig pentru companie.

Daca recunostinta managerilor lipseste cu desavarsire, salariatii vor avea impresia ca au muncit degeaba si ca efortul lor a trecut neobservat, prin urmare sansele ca ei sa ramana la fel de implicati sunt aproape nule.

E important de asemenea ca angajatii sa aiba posibilitatea de a avansa in functie - fie si schimbarea denumirii in fisa postului cu una superioara poate avea efecte benefice pentru ei, nu doar cresterea de salariu. Pentru ca pana la urma este vorba de stima de sine, dar si de nevoia de a li se arata ca sunt buni in ceea ce fac.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "3 motive pentru care angajatii nu mai sunt motivati la locul de munca":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".