Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce este fenomenul job burnout

01 /Dec2017
Tags: fenomenul burnoutjob burnoutstres angajati

Ca joburile din ziua de astazi sunt din ce in ce mai solicitante, nu mai este un secret pentru nimeni, iar angajatii, chiar si cei tineri, incep sa se resimta.

Asa s-a nascut termenul de "job burnout", care se refera la oboseala pe care o resimt salariatii dupa serviciu. Acestia sunt in general salariatii care au foarte multe sarcini la birou, muncesc peste program si se simt extenuati. Desigur ca acasa sunt nevoiti sa se confrunte cu alte probleme, ceea ce creeaza un adevarat stres pentru acesti angajati.

Iata ce a declarat Mihai Casu, medic primar psihiatru: "Undeva pana la 50% dintre tinerii angajati sufera intr-un fel sau altul de sindromul "burnout", se pune o presiune mare pe angajati, se emit cerinte irationale si unde se depasesc resursele cei mai multi sunt foarte tineri si isi doresc sa demonstreze ca isi merita locul in acea companie", informeaza incont.ro.

Burnout sau sindromul muncii in exces: cu ce se confrunta corporatistii, zi de zi

Din ce in ce mai multi romani incep sa resimta efectele acestui sindrom, multi fiind dispusi sa sacrifice orice, pentru a avea o viata care, aparent, va fi mai buna decat cea pe care o traiesc in momentul prezent. Din pacate, multi merg atat de departe incat lasa ca problemele de munca sa le afecteze viata personala. Tot mai multi corporatisti divorteaza, iar foarte multi sufera din pricina dependentelor sau a bolilor cronice...citeste mai multe aici >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce este fenomenul job burnout":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".