Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romanii nu muncesc! Aproape 1,7 milioane nu au lucrat niciodata

15 /Oct2019
Tags: romanii nu muncesctineri fara ocupatie romanialipsa de personal

Ca unii romani nu doresc sa munceasca nu este un secret pentru nimeni, iar statisticile europene stau ca marturie in acest sens.

O noua analiza Eurostat arata ca nu mai putin de 1,7 milioane de romani nu au muncit niciodata, desi nu prezinta probleme medicale sau de natura fizica, care ar putea sa-i impiedice sa activeze in campul muncii.

Intr-o perioada in care companiile din Romania se lupta cu lipsa de personal, aceasta veste vine ca o reala surpriza, in special ca foarte multi dintre tinerii intre 18 si 24 de ani nu lucreaza si nici nu par preocupati de acest aspect.

Iar analiza Eurostat nu se opreste aici, si arata ca exista 12,3 milioane de romani cu varsta cuprinsa intre 18 si 64 de ani. 13% nu lucreaza in prezent si nici nu au lucrat vreodata. Desigur, nu cu forme legale. Pentru ca problema muncii la negru este alt aspect cu care piata muncii din Romania se confrunta de multi ani. Totusi, vestea cea buna vine din partea autoritatilor, care sunt hotarate sa inaspreasca amenzile in acest sens, cat de curand.

Revenind la problema celor care nu activeaza in campul muncii, este demn de precizat ca multi dintre acestia beneficiaza de ajutoare sociale sau alte indemnizatii de la stat oferite sub forma de "mana intinsa".

 
Evident, printre aceste persoane se numara si multe aflate in imposibilitate a presta munci fizice, insa dincolo de aceste cazuri izolate, vorbim despre un fenomen social care se cronicizeaza, vorbim despre oameni care desi au oferte de munca, prefera confortul neconditionat...citeste continuarea pe manager.ro >>>


Scapati de AMENZI URIASE urmand regulile de aur pentru procesul de angajare!


Evitati cele mai frecvente greseli

Va oferim "Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR" care include procedura completa la angajare si regulile referitoare la protectia datelor cu caracter personal, detalii AICI >>>

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romanii nu muncesc! Aproape 1,7 milioane nu au lucrat niciodata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".