Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Vrei sa gasesti un loc de munca mai bun? Atunci trebuie sa ai aceste calitati, sunt obligatorii:

13 /Dec2016
Tags: loc de munca sigurloc de munca tineriloc de munca mai bun

Nu putini sunt cei care se afla in cautarea unui loc de munca si nu reusesc sa inteleaga de ce, in foarte multe cazuri, eforturile lor par sa fie in van.

Merg la multe interviuri, totul pare sa decurga bine, dar totusi nimeni nu ii suna pentru a le spune ca sunt angajati...Desigur ca acest lucru poate crea o frustrare, iar acesti oameni vor tinde sa-si piarda increderea in ei. Insa, exista si vesti bune, doar ei singuri se pot "modela" pentru a fi potriviti pietei si cerintelor acesteia.


Ei bine, exista o serie de lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere. Manageri HR sunt foarte atenti la tot ce tine de atitudinea candidatului, iar anumite calitati sunt esentiale, in viziunea acestora. Iata despre ce este vorba:

- pregatire profesionala solida. Este de la sine inteles ca cei care sunt pregatiti temeinic intr-un domeniu, au o reala dorinta de a invata constant si de a se perfectiona, cu siguranta vor avea mai multe sanse decat restul. Fii cel care vrea sa afle mereu lucruri noi si lasa ca atitudinea ta sa exprime totul. Orice manager te va "citi" si va observa comportamentul tau, in detaliu


- proactivitate. Foarte important pentru orice angajator, fii cel care rezolva orice chestiune si arata ca esti creativ, ca te poti descurca in orice situatie, indiferent despre ce este vorba. Gandeste in perspectiva si povesteste-le managerilor HR cum ai rezolvat diverse situatii care necesitau rabdare si imaginatie. Anticipeaza mereu ce urmeaza sa se intample si fii prevazator, angajatorii sunt in cautare de astfel de persoane

 - motivare. Daca nu esti motivat sa devii mai bun la locul de munca, este clar ca din start ai putea avea probleme. Da dovada de interes fata de compania in care lucrezi, implica-te in proiecte noi si in strategiile deja existente, demonstreaza ca pentru tine este important sa fii cat mai competent. Atat timp cat vei avea rezultate si vei fi proactiv, cu siguranta aprecierea superiorilor nu va intarzia sa apara


- flexibilitate. Nimanui nu-i place sa lucreze peste program sau sa realizeze sarcini ce nu tin de natura jobului sau, dar nu trebuie sa uitam ca uneori este important sa ne adaptam situatiei. Asa ca, atat timp cat aceste situatii nu devin ceva obisnuit, poti face un efort pentru a rezolva anumite situatii urgente ce tin de firma. Cu siguranta sefii vor observa acest aspect, arata-le ca iti pasa cu adevarat de viitorul firmei si nu vii la serviciu doar pentru salariu


Increderea de sine si dorinta de a invata sunt esentiale in orice domeniu, asa ca fii sigur ca ai aceste calitati. Pe langa acestea, te poti autodisciplina, iar in acest fel vei avea succes in orice meserie, dezvoltand acele abilitati vitale.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Vrei sa gasesti un loc de munca mai bun? Atunci trebuie sa ai aceste calitati, sunt obligatorii:":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".