Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

ANAF recomanda contribuabililor interactiunea de la distanta

21 /Mai2020
Tags: anaf stare de alertaanaf contribuabli masuri preventietemperatura angajati anaf

In contextul in care se depun eforturi pentru a limita raspandirea infectarii cu noul tip de coronavirus si pe perioada starii de alerta, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) recomanda contribuabililor interactiunea la distanta cu unitatile fiscale.

Astfel, in aceasta perioada, angajatii ANAF vor purta, in mod obligatoriu, masti de protectie (medicale/non-medicale) si isi vor igieniza mainile de cate ori este nevoie. Totodata, acestora le va fi masurata zilnic temperatura, la inceputul programului de lucru, si se va asigura o distanta de minimum 1,5 m intre angajatii care lucreaza la birouri, orientate fata-spate sau spate-spate, transmite Agerpres.

"Sunt monitorizate stocurile de materiale de protectie la nivelul tuturor structurilor ANAF, fiind alimentate permanent; temperatura angajatilor va fi masurata zilnic, la inceperea programului de lucru; sunt amplasate covoare dezinfectante la intrarea in fiecare unitate fiscala si dispensere cu substante dezinfectante; punctele de acces in unitatile fiscale sunt dotate cu masti pentru vizitatori si solutii pentru dezinfectarea mainilor", se arata in comunicatul citat de aceeasi sursa.
Alte masuri luate de ANAF:

- spatiile si suprafetele intens utilizate vor fi dezinfectate de mai multe ori pe zi, iar suprafetele de lucru vor fi dezinfectate periodic
- mentinerea programului de lucru decalat pentru evitarea aglomerarilor la intrarea/iesirea din incinta unitatilor fiscale si pentru limitarea numarului de angajati prezenti in acelasi timp, in aceeasi incinta
-  toate sedintele, intalnirile cu participare extinsa se realizeaza in sistem video conferinta, iar delegatiile/deplasarile angajatilor sunt suspendate in perioada urmatoare


In plus, saptamanal se va efectua nebulizarea incaperilor climatizate cu recircularea aerului si se va efectua dezinfectia instalatiei de climatizare conform instructiunilor producatorului.

Se mentioneaza, de asemenea, ca ANAF va mentine munca la domiciliu pentru salariatii care isi pot desfasura activitatea la distanta, iar procesul de dotare a acestora cu laptopuri/tablete va continua, in vederea cresterii procentului personalului care desfasoara activitati la distanta. Concomitent, se va extinde utilizarea semnaturilor digitale, la nivelul aparatului propriu si al structurilor teritoriale ale ANAF.

"Procesul de digitalizare a institutiei este accelerat, in vederea extinderii capacitatii de furnizare online a serviciilor ANAF", precizeaza sursa citata.
La intrarea in toate sediile este afisat, in continuare, materialul informativ cu privire la mijloacele de comunicare la distanta cu ANAF. Vor fi infiintate, temporar, camere de primire destinate vizitatorilor, ghiseele/casieriile vor fi protejate cu placi de plexiglas si vor fi organizate sensuri unice de intrare / iesire a contribuabilor.
Pe perioada starii de alerta, este limitat accesul in cadrul spatiilor destinate contribuabililor, astfel incat sa se evite crearea de cozi/aglomeratie, stabilindu-se o distanta de cel putin 1,5 m intre persoane.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "ANAF recomanda contribuabililor interactiunea de la distanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".