Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Angajatii si-au luat adio de la primele de Paste

15 /Apr2020
Tags: presiunea financiarabonus de pastecadou paste

Daca pana nu demult companiile din Romania se obisnuisera deja sa ofere angajatilor prime de Paste sau cadouri chiar si sub forma de tichete, un sondaj recent arata ca s-au redus considerabil asteptarile salariatilor in conditiile actuale.

Doar 12% dintre respondentii unui sondaj recent considera ca este putin probabil sa primeasca totusi un bonus in aceasta primavara, iar un procent cu putin peste 3% considera ca vor primi in mod cert si in acest an prima de Paste, in timp ce aproape 5% cred ca este probabil ca angajatorul sa-i recompenseze cu vreun bonus de sarbatori.Respondentii (69%) sunt de parere ca actuala criza va avea efecte si in ceea ce priveste cheltuielile legate de sarbatorile pascale. Sondajul recent efectuat de BestJobs si citat de Agerpres arata ca circa 80% dintre acestia vor renunta in acest an la cheltuielile cu haine noi si cadouri, iar sumele pe care le vor aloca pentru masa de Paste vor fi, in medie, cu 30% mai mici.

De asemenea, un factor major il reprezinta presiunea financiara produsa de criza epidemiologica si care i-a determinat pe 71% dintre angajatii care au participat la sondajul BestJobs sa amane, in ultima luna, toate achizitiile mai costisitoare. Conform aceleiasi surse, majoritatea a renuntat sa mai cumpere haine (54%), vacante (50%) si electrocasnice (43%), precum si mobila (25%), case (12%) sau masini (16%).

O parte de 5% dintre angajatii care locuiesc cu chirie au renegociat valoarea sau plata chiriei, potrivit aceluiasi sondaj. 
 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Angajatii si-au luat adio de la primele de Paste":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".