Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce te motiveaza? Intrebarea pe care nu o mai rosteste nimeni

20 /Iul2020
Tags: motivare echipamotivatie echipacomunicare manageri

Riscul cel mai mare pe care il intampinam in aceasta perioada care, iata, cel putin pe teritoriul Romaniei, se va prelungi cu inca o luna de zile este sa uitam de legatura care facea, pentru cei mai multi dintre noi, ca mersul la locul de munca sa fie o placere.

Reintalnirea cu colegii, participarea la diferite evenimente, nevoia de socializare care era atunci implinita, comunicarea mult mai eficienta si rapida, toate acestea sunt elemente care lipsesc din peisajul a ceea ce reprezinta munca de acasa pentru cei mai multi dintre noi. Din partea managerilor exista pericolul ca munca sa devina doar un procent care trebuie implinit si atat. Procedurile trebuie urmate, regulile, respectate. 

Pericolul major? In conditiile unei izolari neasteptate si pentru care cei mai multi oameni nu erau pregatiti, demotivarea se va instala rapid, cu precadere in situatiile in care ne simtim ca niste cifre intr-un tabel. Comunicarea trebuie sa fie autentica, masurile care tin de a mentine entuziasmul echipei sunt esentiale nu doar pentru ca influenteaza motivatia angajatilor, ci si pentru ca ne vom reintalni cu acesti oameni si dupa ce se va incheia perioada de restrictii. Se spune ca ne aratam adevarata fata in situatii de criza. Sa demonstram, asadar, ca nu uitam ca si ceilalti de langa noi sunt tot oameni cu temeri si nevoi similare. 

Da, respectam regulile, se munceste poate si mai mult, insa presiunea din aceasta perioada este mai intensa ca niciodata si nu vorbim doar de cea financiara, ci inclusiv de cea emotionala. Ne facem griji cu privire la siguranta locului de munca, la gestionarea finantelor actuale pe termen cat mai lung, ne facem griji cu privire la rudele mai in varsta, ne reanalizam situatia actuala incercand sa gasim solutii pentru a functiona mai bine in cazul unei crize viitoare. De la individ la organizatie, schimbarea se produce si nu se produce usor pentru ca o impune necesitatea. 

Consecintele pot fi nefaste acolo unde managerii nu comunica eficient, acolo unde nu e demonstrata grija fata de “starea” echipei in prezent si acolo unde nu se fac eforturi pentru a-i motiva pe oameni, afland ce si-ar dori acestia sa se intample in aceasta perioada si ce considera ca i-ar putea ajuta. 

Avem nevoie sa nu dispara motivatia pentru ca aceasta vine la pachet cu speranta pe care o aduce fiecare noua zi. Iar atunci cand multe dintre aceste lucruri care tin de motivatie depind si de ceea ce poate oferi o mana de ajutor care vine din exterior, ar fi bine sa dam dovada de empatie si altruism.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce te motiveaza? Intrebarea pe care nu o mai rosteste nimeni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".