Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cererile de sprijin pentru somaj tehnic din partea PFA-urilor si II sunt mai multe decat cele trimise de firme

07 /Apr2020
Tags: cereri pfa somaj tehniccontracte de munca suspendatecereri somaj tehnic anofm

In sedinta de Guvern de la inceputul saptamanii, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a precizat ca Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a primit, pana in prezent, 34.000 de solicitari din partea companiilor pentru somajul tehnic, iar la Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) s-au inregistrat putin peste 35.000 de cereri.


SOMAJUL TEHNIC – Ghid Practic detaliat actualizat la zi!
Important: Lucrarea este actualizata cu prevederile OUG nr. 32/2020 publicata in Monitorul Oficial nr. 260/30 martie 2020

 

"ANOFM are, la acest moment, un numar de 34.000 de solicitari de la companii pentru un numar de 298.000 de angajati, iar Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala au inregistrat putin peste 35.000 de cereri. Acestea, in acest moment, sunt in prelucrare de asa maniera incat atunci cand avem rectificarea bugetara, ceea ce stiu ca se intampla curand, sa se si proceseze platile. Precizez ca depun colegii mei un efort de verificare primara a datelor, de unde rezulta ca, desi am comunicat public simplitatea procedurilor, totusi intampinam cateva probleme legate de completare eronata a informatiilor", a precizat ministrul Violeta Alexandru, potrivit Agerpres. 

Toate solicitarile facute pana acum au fost transmise online si sunt in curs de procesare, existand unele probleme in ce priveste completarea incorecta sau incompleta a informatiilor necesare.



"Activitatea din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, cat si la Agentiile Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala este in plina desfasurare pentru procesarea solicitarilor din partea angajatorilor. Toate solicitarile sunt adresate online atat de catre angajatorii care trimit aceste solicitari agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, angajatorii care au angajati prin contracte individuale de munca inregistrate, suspendate in Revisal anterior depunerii cererii, cat si de ceilalti solicitanti, cei care lucreaza in regim de PFA prin contracte pe drepturi de autor, care lucreaza prin intreprinderi familiale sau intreprinderi individuale", a explicat Violeta Alexandru, citata de aceeasi sursa. 

Ministerul Muncii publica periodic rapoarte privind situatia contractelor de munca suspendate in perioada aceasta, iar totalul angajatilor trimisi in somaj tehnic a depasit 900.000.  Se asteapta ca in perioada urmatoare sa creasca cererile de sprijin privind somajul tehnic, platile pentru luna martie urmand sa se faca pana la 15 aprilie. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cererile de sprijin pentru somaj tehnic din partea PFA-urilor si II sunt mai multe decat cele trimise de firme":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".