Concediul paternal 2023 - se acorda la cerere, in primele 8 saptamani de la nasterea copilului, justificat cu certificatul de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a solicitantului.
Indemnizatia pentru concediul paternal se plateste din fondul de salarii al angajatorului si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.
In cazul in care tatal copilului nou-nascut a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura, durata concediului paternal se majoreaza cu 5 zile lucratoare.
Ca element de noutate, tatal poate beneficia de majorarea concediului paternal pentru fiecare copil nou-nascut, pe baza atestatului de absolvire a cursului de puericultura, indiferent cand este acesta obtinut.
Concediul paternal in Codul Muncii
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
250 Modele Fise de Post
Procedura completa la angajare Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR
Concediu paternal codul muncii - totodata, in temeiul art. 40 alin. (2) din Codul muncii, angajatorul are obligatia sa acorde salartiatilor toate dreptuile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca...totul despre obligatiile angajatorului aici >>>