Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

HORA da in judecata autoritatile pentru ca au restrictionat activitatea firmelor

04 /Feb2021
HORA da in judecata autoritatile pentru ca au restrictionat activitatea firmelor
Tags: despagubiri firmefirme activitate restrictionataorganizatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din romania

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a anuntat ca a initiat procedura legala pentru a da in judecata autoritatile pentru restrictionarea activitatii si lipsa despagubirilor.

"HORA a initiat procedura legala prin care vrem sa dam in judecata autoritatile si urmam procedura cu o casa de avocatura, in special pentru restrictionarea activitatii. Analizam ce inseamna acei 20% (ajutorul care urmeaza sa se acorde beneficiarilor din domeniul turismului sub forma unor granturi in vederea acoperirii partiale a pierderii din cifra de afaceri sau din rulaj - n. r.) comparativ cu faptul ca noi dorim sa dam in judecata autoritatile, si ma refer la autoritatile centrale. Si am inceput cu Prefectura si continuam cu Guvernul. Este un parcurs anevoios, dupa cum stiti, din punct de vedere juridic, dar noi am demarat procesul de a da in judecata anumite entitati pentru restrictionarea activitatii si lipsa despagubirilor in acest sens", a declarat, miercuri, Daniel Mischie, presedintele organizatiei, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.Acesta a anuntat ca, in principal, HORA va actiona in judecata Prefectura, care a pus in practica ceea ce a hotarat Guvernul, dupa care se va indrepta impotriva Guvernului.

"Ne indreptam impotriva legii date de Guvern, dupa care despagubirile le vom cere de la Ministerul Finantelor. Noi facem o actiune in toata tara (...) Noi de ce suferim azi? In momentul in care m-ai inchis, desi respect toate regulile pe care tu le-ai pus, eu cred ca tu trebuie sa ma despagubesti. Noi nu avem nevoie azi de implicarea statului daca statul ne lasa sa functionam, dar daca statul vrea sa rezolve criza sanitara prin inchiderea industriei, atunci trebuie sa despagubeasca o anumita industrie. Nu este nicio problema. Intelegem ca este o problema sanitara, intelegem sa inchidem sau sa functionam restrictionat, dar nu putem sa platim tot noi pentru asta. Statul trebuie sa plateasca pentru asta", a explicat presedintele HORA, citat de aceeasi sursa.

Totodata, presedintele HORA a precizat ca statul roman se poate imprumuta si poate recupera bani din bugetul Uniunii Europene pentru a despagubi companiile. 


Acesta a adaugat ca statul are posibilitatea sa se imprumute si sa recupereze bani din bugetul Uniunii Europene, deci trebuie doar sa vrea.

 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "HORA da in judecata autoritatile pentru ca au restrictionat activitatea firmelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".