Raspunsul specialistului:
Conform Legii dialogului social nr. 367/2022, cu modificarile si completarile ulterioare, contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator/organizatia patronala, pe de o parte, si angajati/lucratori reprezentati prin organizatii sindicale, sau reprezentantii alesi ai angajatilor/lucratorilor, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.
Cum va asigurati ca procedati intotdeauna corect? Raspunsurile vi le ofera reputatul specialist Radu Stefan Patru, pe 14 iunie, in cadrul webinarului Regulamentul intern si contractul colectiv de munca in 2023, detalii AICI >>>
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Contractul colectiv de munca se poate incheia pentru o perioada de 24 de luni, iar, in aceste conditii, apreciem ca pot fi negociate si incluse clauze care prevad acordarea unui drept/unui beneficiu la un termen ulterior intrarii in vigoare a contractului, bineinteles, cu conditia ca acest contract colectiv de munca sa fie in vigoare la data stabilita pentru acordarea respectivului beneficiu.
Un raspuns oferit in iunie 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.