Sunt doar cateva dintre obligatiile importante introduse de mai multe acte normative recente, cu impact major asupra relatiilor cu salariatii dvs.: OUG 42/2023, Legea 367/2022, Legea 283/2022, OUG 117/2022, OUG 57/2022, Legea 144/2022 sau Legea 361/2022.
Problema este ca, asa cum se intampla intotdeauna, aceste modificari legislative creeaza situatii dificil de gestionat, unde pot aparea usor interpretari gresite ale textului de lege.
Cum va asigurati ca procedati intotdeauna corect? Raspunsurile vi le ofera reputatul specialist Radu Stefan Patru, in cadrul webinarului Regulamentul intern si contractul colectiv de munca in 2023, detalii AICI >>>
Pentru a participa la webinar, nu trebuie decat sa va instalati in fata calculatorului/laptopului si sa va logati pe platforma www.webinar.rs.ro cu un username si o parola care va vor fi trimise prin e-mail.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Consilier Codul Muncii
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Principalele noutati legislative - Regulament Intern si Contractul colectiv de munca, in 2023
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Consilier Codul Muncii
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Tematica detaliata a webinarului
Regulamentul intern in 2023
1. Obligativitatea si utilitatea regulamentului intern in cadrul companiei
2. Explicarea elementelor esentiale de continut ale regulamentului intern, stabilite de art. 242 din Legea nr. 53/2003 (Codul muncii)
3. Aspecte practice controversate in materia regulamentului intern, detalii AICI >>>
4. Adaptarea regulamentului intern pentru situatiile de prestare a muncii in regim de telemunca
5. Noutati legislative in materia continutului regulamentului intern
Exemplu de noi aspecte care trebuie introduse in regulamentul intern: OUG nr. 117/2022, pentru modificarea si completarea Legii concediului paternal nr. 210/1999, stabileste dreptul tatalui copilului nou-nascut la concediu paternal platit de 10 zile lucratoare. Absolventii unui curs de puericultura beneficiaza de un concediu paternal suplimentar de 5 zile lucratoare.
Legea nr. 144/2022 pentru modificarea si completarea art. 34 din Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) stabileste posibilitatea salariatilor si a fostilor salariati de a accesa online in ReviSal datele care ii privesc. Dreptul de acces se limiteaza la vizualizarea, descarcarea si tiparirea acestor date, precum si la generarea online si descarcarea unui extras din registru.
6. Care sunt sanctiunile care intervin in cazul in care regulamentul intern nu este intocmit si actualizat in mod corespunzator
Contractul colectiv de munca 2023
1. Obligatia negocierii colective conform Legii nr. 367/2022: cand trebuie sa negociem colectiv, cum se pot convoca salariatii la negocierea contractului colectiv de munca.
2. Este contractul colectiv de munca obligatoriu?
3. Elemente de continut ale contractului colectiv de munca
4. La ce niveluri se pot incheia contractele colective de munca si care este relatia dintre acestea
5. Pot incheia la nivelul companiei si alte conventii sau intelegeri, diferite de contractul colectiv de munca?
6. Cine poate negocia contractul colectiv de munca
7. Ce sanctiuni se aplica in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile legale referitoare la negocierea colectiva si incheierea contractului colectiv de munca.
Aflati detalii privind modul in care va puteti achita de aceste obligatii participand la webinarul Regulamentul intern si contractul colectiv de munca 2023, INSCRIE-TE ACUM >>>