Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Norme SSM - instruirea persoanelor care presteaza servicii in folosul comunitatii

19 /Dec2023
Norme SSM - instruirea persoanelor care presteaza servicii in folosul comunitatii
Tags: instruirea persoanelor care presteaza servicii in folosul comunitatiissm lucratori

"In situatia persoanelor care efectueaza lucrari in folosul comunitatii (persoanele care primesc ajutor social) instruirea colectiva se efectueaza in fiecare zi (ziua in care efectueaza lucrari) sau se poate o data pe luna?"

Raspunsul specialistului:  

In domeniul securitatii si sanatatii in munca, beneficiarii de lucrari (in speta unitatile administrative teritoriale) are urmatoarele obligatii:

  • sa asigure securitatea si sanatatea in munca a persoanelor care desfasoara activitati in folosul comunitatii;
  • sa asigure instruirea acestora, inainte de inceperea activitatii si/sau la schimbarea locului de munca, cu privire la pericolele la care poate fi expus si la masurile de prevenire si protectie pe care trebuie sa le respecte;

Cum sa scapati GARANTAT de amenzi in cazul unui control ITM pe linie de securitate si sanatate in munca!
Va aratam cum sa intocmiti perfect toate actele SSM pe care vi le pot solicita inspectorii de munca! Inclusiv actele-surpriza pe care acestia se bazeaza ca sa va amendeze, DETALII AICI >>>

sa solicite persoanelor respective asumarea pe propria raspundere, prin semnatura, ca starea sanatatii le permite desfasurarea activitatilor repartizate de beneficiar.

Daca persoanele care presteaza activitati in folosul comunitatii nu au continuitate in desfasurarea activitatilor, se recomanda efectuarea unor instruiri in fiecare zi care vor fi consemnate in fisa de instruire colectiva conform modelului din Anexa 12 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006 aprobate prin HG nr. 1425/2006.

Daca persoanele respective au continuitate in desfasurarea activitatii, se recomanda efectuarea unei instruiri colective, o singura data, la inceputul activitatii.


Daca activitatile se deruleaza pe o perioada mai lunga de timp, intr-adevar, se recomanda efectuarea unor reinstruri lunare. 

Un raspuns oferit in decembrie 2023 de catre PortalSSM. Da click aici pentru mai multe sfaturi si raspunsuri de la specialisti in sanatate si securitate in munca.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Norme SSM - instruirea persoanelor care presteaza servicii in folosul comunitatii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".