Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Salariatul detasat si DREPTUL la concediul fara plata in 2019

15 /Nov2019
Tags: salariat detasat codul munciiccm salariat detasatconcediu fara plata salariat detasat

Va reamintim ca potrivit art. 47 alin. (2) din Codul muncii, pe durata detasarii salariatul beneficiaza de drepturile care ii sunt mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detasarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detasat.

"Un salariat detasat in cadrul societatii noastre poate beneficia de concediu fara plata pentru probleme personale in baza CCM?"

 

Este demn de mentionat inca de la inceput ca salariatul beneficiaza de drepturile mentionate in CCM al unitatii la care este detasat inclusiv de dreptul la concediu fara plata daca drepturile sunt mai favorabile decat la angajatorul care l-a detasat. Spre exemplu, in unitatea care l-a detasat salariatul are deptul la 10 zile de concediu fara plata pe an iar unitatea la care este detasat CCM prevede dreptul la 15 zile de concediu fara plata pe an.

 

ATENTIE!

In aceasta situatie, salariatul are dreptul la 15 zile de concediu fara plata pe an. Daca in unitatea care l-a detasat salariatul avea dreptul la concediu fara plata de 20 de zile pe an, unitatea unde a fost detasat are obligatia sa-i acorde 20 de zile de concediu fara plata pe an.


Activitatea prestata la un alt punct de lucru decat cel prevazut in CIM. Cum se procedeaza?


Delegarea reprezinta, potrivit art. 43 din Codul muncii, exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Deosebirea dintre delegare si detasare consta in aceea ca salariatul delegat presteaza activitate pentru angajator, dar in alt loc de munca decat cel stabilit in contractul individual de munca, in timp ce salariatul detasat presteaza activitate pentru alt angajator...citeste mai multe despre detasare aici >>>

 

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Salariatul detasat si DREPTUL la concediul fara plata in 2019":
Rating:

Nota: 4.4 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".