Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Somajul tehnic se prelungeste pana in 2022?

10 /Dec2021
Somajul tehnic se prelungeste pana in 2022?
Tags: somaj tehnic 2022prelungire somaj tehnic 2022oug 111/2021

Se pare ca Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta pentru prelungirea somajului tehnic, asa ca beneficiarii ar putea avea parte de aceste noi reglementari pana la 31 martie 2022.

Este vorba despre prelungirea prevederilor stabilite prin OUG nr.111/2021 pentru stabilirea unor masuri de protectie sociala a angajatilor si a altor categorii profesionale in contextul interzicerii, suspendarii ori limitarii activitatilor economice, determinate de situatia epidemiologica generata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, informeaza economica.net.

Aceasta a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 945 din 04 octombrie 2021 si ar trebui sa produca efecte doar pana la finalul anului 2021.

In acest moment de prevederile ordonantei mai sus mentionate beneficiaza salariatii angajatorilor pe perioada intreruperii temporare a activitatii, total sau partial, in contextul cresterii incidentei raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2 si al masurilor pentru diminuarea impactului tipului de risc prevazute de hotararile Guvernului pentru prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei. 

Indemnizatiile de care beneficiaza salariatii se stabilesc la 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat si se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 nr. 16/2021, cu modificarile si completarile ulterioare. 

ATENTIE! Mentionam ca este vorba despre un proiect de lege care are nevoie de adoptarea sa de catre Guvern si publicarea in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare si a produce efecte la nivel de tara, asa ca somajul tehnic nu a fost prelungit oficial. 


Mai multe despre OUG 111/2021 precum si textul integral al acesteia pot fi regasite pe legislatiamuncii >>>

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Somajul tehnic se prelungeste pana in 2022?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".