Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aproape 130.000 de joburi in ultimele 3 luni, dupa ridicarea restrictiilor Covid-19

16 /Iun2022
Aproape 130.000 de joburi in ultimele 3 luni, dupa ridicarea restrictiilor Covid-19
Tags: locuri de munca postpandemielocuri de munca retaillocuri de munca servicii

Vesti bune pentru cei care se afla in cautare de joburi, in contextul in care ridicarea restrictiilor a dus la o adevarata explozie in ceea ce priveste aparitia locurilor de munca. Ba mai mult decat atat, discutam deja despre o criza a fortei de munca, dat fiind faptul ca multi angajatori nu reusesc sa ocupe pozitiile disponibile in cadrul companiilor.

Concret, de la inceputul lunii martie au aparut aproape 130.000 de joburi noi, o crestere cu peste 30% a numarului de oportunitati pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca comparativ cu anteriorul trimestru, conform unui comunicat al eJobs, citat de Agerpres.

In continuare retailul a continuat sa fie la putere, dominand topul sectoarelor cu cele mai multe pozitii noi:

"Daca ne uitam in lista industriilor cu cele mai multe joburi postate in ultimele trei luni, vedem, imediat dupa retail, zona de servicii, industria alimentara, turismul si transporturile. Toate, cu exceptia retailului, sunt zone care au fost afectate, intr-o masura considerabila, de masurile impuse in ultimii doi ani de pandemie. Pentru fiecare dintre aceste domenii vorbim despre cresteri de doua cifre, insa cele mai semnificative sunt cele din turism, unde numarul de noi locuri de munca aproape ca s-a dublat. Organizatorii de evenimente reprezinta o alta categorie de angajatori pentru care nevoia de personal a crescut cu 60% pentru aceeasi perioada de timp", a declarat Roxana Draghici, eJobs Romania.

Scapati de AMENZI URIASE urmand regulile de aur pentru procesul de angajare! Evitati cele mai frecvente greseli!

Va oferim "Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR" care include procedura completa la angajare si regulile referitoare la protectia datelor cu caracter personal, detalii aici >>> 

Practic, din martie pana in iunie, au fost postate aproape 20.000 de locuri de munca in servicii, 17.600 in industria alimentara, 15.000 in turism si 14.000 in transporturi / logistica / import-export. Cei care au cautat sa se angajeze in sectorul evenimentelor au avut la dispozitie aproape 4.000 de optiuni.

Cele mai multe aplicari ale candidatilor au fost inregistrate pentru joburile din turism (193.000 de aplicari pentru perioada martie-iunie 2022), industria alimentara (184.000 de aplicari), transport / logistica / import-export (183.000) si evenimente (63.000 de aplicari). Aproximativ 38.000 de aplicari au fost inregistrate pentru locurile de munca sezoniere.

"O schimbare interesanta si oarecum neasteptata pentru aceste trei luni a fost reprezentata de cresterea numarului de joburi remote. Cifrele eJobs.ro arata un total de 11.500 de joburi in perioada martie-iunie 2022, de aproape trei ori mai multe decat in acelasi interval de timp din 2021 si cu 60% peste nivelul inregistrat in trimestrul anterior. Si interesul candidatilor pentru munca de acasa a ramas crescut - 318.000 de aplicari din martie pana in iunie", a mai spus Roxana Draghici.

De asemenea, se asteapta o crestere a numarului de locuri de munca si in lunile urmatoare, atat pentru pozitiile care vizeaza candidatii din zona blue collar, cat si pentru specialisti.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aproape 130.000 de joburi in ultimele 3 luni, dupa ridicarea restrictiilor Covid-19":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".