Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

In ce domenii din Romania apar deja cele mai multe locuri de munca

26 /Mai2020
Tags: locuri de munca horecamunca strainatatelocuri de munca retail

Guvernul trebuie sa creeze locuri de munca in perioada urmatoare pentru a-i retine in tara pe cetatenii romani intorsi de la munca din strainatate, in conditiile in care se estimeaza un total de aproximativ un milion de romani reveniti in tara.

"In ultima perioada inteleg ca au venit in Romania aproape un milion de cetateni romani care lucrau in alte tari. Exista o provocare pentru acest Guvern de a crea locuri de munca pentru a putea sa folosim si aceasta forta de munca. Inainte de criza, Romania avea o problema cu forta de munca. Ar fi pacat sa nu reusim sa cream locuri de munca pentru a-i pastra pe acesti oameni in tara si cred ca prin acest program de relansare care este axat pe investitii, in special, vom reusi sa facem acest lucru. Sa pastram cati mai multi dintre acesti oameni in Romania", a afirmat Florin Citu, luni seara, in cadrul unei emisiuni TV, potrivit Agerpres.In opinia ministrului, ar putea fi create locuri de munca in retail, acolo unde se estimeaza ca ar fi nevoie de 10.000 de persoane, precum si in industria HORECA. Totodata, ministrul considera ca in perioada urmatoare se vor face investitiii in tehnologie de catre companii, fapt care ar duce la crearea de noi locuri de munca. In acest interval sunt analizate masuri de stimulare fiscala pentru antreprenori. 

"Stiu ca in sectorul retail, cel care a fost deschis in aceasta perioada, este nevoie de 10.000 de persoane. Deci acolo deja se cauta forta de munca. Pe parte de celelalte sectoare din economie, vom reporni industria HORECA, nu stiu cand va fi, 1 iunie sau 15 iunie, dar acolo bineinteles ca vor aparea locuri noi de munca. In acelasi timp, luam in calcul si masuri de stimulare fiscala care sa ii ajute pe antreprenori sa isi foloseasca din resursele pe care le au pentru investitii, pentru a creste capacitatea de productie. Economia dupa aceasta perioada va arata putin diferit. Vom avea foarte multe companii care vor investi in tehnologie, in IT. Pentru aceste sectoare cred ca va fi nevoie de forta de munca. Economia romaneasca a luat deja startul. Ce nu se poate crea in sectorul privat vor fi investitii facute in sectorul public. Resursele pe care le avem se vor duce, in mare majoritate, catre investitii", a precizat Florin Citu, citat de aceeasi sursa. 

De asemenea, potrivit Agerpres, ministrul de finante este de parere ca va creste puterea de cumparare in Romania in conditiile in care atat rata inflatiei, cat si dobanzile sunt in scadere.

"Pe partea de inflatie, lucrurile s-au imbunatatit de la o luna la alta. Rata inflatiei a scazut si va scadea si in perioada urmatoare. In acelasi timp scad si dobanzile, deci puterea de cumparare a romanilor creste pentru ca si preturile si costul banilor, dobanda, scad. Avem elemente care arata clar ca puterea de cumparare va creste si in perioada urmatoare", a precizat acesta.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "In ce domenii din Romania apar deja cele mai multe locuri de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".